17.1 C
Santorini
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023

Υπηρεσία τηλεϊατρικής από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρωτοσέλιδα

Με το βλέμμα στα μικρότερα νησιά, όπου υπάρχουν διαχρονικά μεγάλες υγειονομικές ελλείψεις, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την εταιρία Dr. Button και τους Ιατρικούς Συλλόγους Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, φέρνει τον γιατρό στο σπίτι κάθε νησιώτη, προσφέροντας δωρεάν ένα “έξυπνο” και απλό στη χρήση του εργαλείο τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το σύστημα τηλεϊατρικής κατά του κορονοϊού μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, από κινητό τηλέφωνο, φορητό ή σταθερό υπολογιστή και τάμπλετ. Στη σελίδα https://drbutton.gr/notio-aigaio/ ή από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου www.pnai.gov.gr κάθε πολίτης από κάθε νησί του Νοτίου Αιγαίου μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή (διαθέσιμη και στο appstore και το playstore), να εγγραφεί, και να διαλέξει γιατρό από 4 ειδικότητες: γενικής ιατρικής, παθολόγο, πνευμονολόγο, παιδίατρο, αλλά και από άλλες ειδικότητες, που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό. Η επικοινωνία είναι άμεση, ο πολίτης βλέπει και συνομιλεί με τον γιατρό, ο οποίος επίσης τον βλέπει, τον ενημερώνει για τυχόν συμπτώματα και λαμβάνει άμεσα και υπεύθυνα πληροφορίες και καθοδήγηση.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος,“Για μας πάνω από όλα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η θωράκιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε στους συμπολίτες μας ένα εύκολο και έξυπνο εργαλείο για να μπορούν να μείνουν σπίτι, να αποφύγουν τις μετακινήσεις και ταυτόχρονα να έχουν έναν πρώτο έλεγχο από γιατρούς. Πρωτίστως όμως ο στόχος μας με αυτή την εφαρμογή είναι να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, στην καλλιέργεια του αισθήματος της ασφάλειας, που τόσο εκλείπει κυρίως από τους κατοίκους των μικρότερων νησιών μας.”

Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τη δωρεάν παροχή του έξυπνου εργαλείου της τηλεϊατρικής εντάσσεται στις δράσεις που έχει ήδη υλοποιήσει για τους πολίτες της, για τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορονοϊού, όπως ενδεικτικά:

  • Την προμήθεια εξοπλισμού και αναλώσιμων για τις υγειονομικές μονάδες της Περιφέρειας: θαλάμους απομόνωσης ασθενών, αναπνευστήρες για την υποστήριξη ασθενών και μηχανήματα μοριακών εξετάσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία να κάνουν τις εξετάσεις για τον κορονοϊό αλλά και για πλήθος άλλων ασθενειών στον χώρο τους.
  • Την καταγραφή των αναγκών σε αναλώσιμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και άλλων υπηρεσιών και φορέων, την παραγγελία και διανομή τους.
  • Την παραχώρηση χώρου της Περιφέρειας στο κέντρο της πόλης της Ρόδου για να διενεργούνται οι αιμοληψίες εκτός του κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
  • Την πρωτοβουλία να διαθέσει με δικούς της πόρους στον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία χώρους σε όλα τα νησιά, μέσω π.χ. της μίσθωσης ξενοδοχείων, για την απομόνωση ασυμπτωματικών ασθενών ή την παραμονή ελαφρώς νοσούντων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, εφόσον κριθεί αναγκαίο από τις καθ’ ύλην αρμόδιες αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με ανακοίνωσή του, ευχαριστεί για τη χρήσιμη συμμετοχή των προέδρων και μελών των Ιατρικών Συλλόγων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου και για την εγγραφή περίπου είκοσι ιατρών στην πλατφόρμα, η οποία ήδη λειτουργεί και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 120 ιατρούς.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Δήμος Θήρας: Διαγωνισμός για διαμόρφωση αύλειων χώρων σε σχολικές μονάδες

Ο Δήμος Θήρας έχει προκηρύξει δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), με κριτήριο ανάθεσης...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea