Σαντορίνη: Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας την Παρασκευή 19/4

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε από τη Σαντορίνη, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004, ο Δήμος Θήρας έχει την τιμή να υποδεχτεί ξανά την Ολυμπιακή Φλόγα στο νησί.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στη Σαντορίνη την Παρασκευή 19/4, την τέταρτη ημέρα του ταξιδιού της ανά την Ελλάδα, που θα ξεκινήσει την Τρίτη 16/4 από την Αρχαία Ολυμπία και θα καταλήξει την Παρασκευή 26/4 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα παραδοθεί στους διοργανωτές των 33ων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, με τελικό προορισμό το Παρίσι. “Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, μια σπουδαία στιγμή για το νησί μας που υποδέχεται το κατά Κωστή Παλαμά “Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατον”, υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως από την πατρίδα μας ανέτειλε το πνεύμα “του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού”, της ευγενούς άμιλλας και συνύπαρξης των λαών”, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θήρας.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία Φηροστεφανίου στις 09:30, με τη συμμετοχή πέντε λαμπαδηδρόμων που θα ακολουθήσουν τη διαδρομή κατά μήκος της καλντέρας μέχρι την Μητρόπολη Θήρα, όπου θα ανάψει ο βωμός. Θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του εθνικού ύμνου της Γαλλίας και στη συνέχεια της Ελλάδας, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών. Την έπαρση της ελληνικής και γαλλικής σημαίας θα συνοδεύσει η φιλαρμονική του Δήμου Θήρας, ενώ οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η υψίφωνος Ιωάννα Καραμολέγκου και ο βαθύφωνος Αλέξανδρος Λούτας  υπό την συνοδεία του Γιώργου Ρούσσου στο πιάνο θα αποδώσουν τον Ολυμπιακό Ύμνο.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θήρας και των εκπροσώπων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” θα συνοδευτεί από ανταλλαγή δώρων, ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το “Άξιον Εστί” του Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη και από τον “Ύμνον εις την Ελευθερίαν” Δ. Σολωμού –Ν. Μάντζαρου.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στον βωμό μπροστά από την Μητρόπολη έως τις 11:30, οπότε ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος θα την παραδώσει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει το ταξίδι της με επόμενους σταθμούς τη Νάξο και την Πάρο, μεταφέροντας το μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει το ολυμπιακό ιδεώδες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη