Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Υπογραφή πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη μετατροπή αδειών ταξί σε 9θέσια

Με σκοπό να καλυφθούν ανά νησί οι άδειες που έμειναν αδιάθετες από την πρώτη πρόσκληση, τον Μάρτιο του 2022, στο πλαίσιο της πιλοτικής για όλη την Ελλάδα, εφαρμογής του μέτρου - Στη Σαντορίνη έχουν αντικατασταθεί όλες οι προβλεπόμενες άδειες

Στην υπογραφή της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με έδρα εντός της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα 6 ως 9 θέσεων προχώρησε ο Περιφερειαρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, όπως είχε προαναγγείλει κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου. Η τωρινή πρόσκληση γίνεται προκειμένου να καλυφθούν οι άδειες που έμειναν αδιάθετες από την πρώτη πρόσκληση, τον Μάρτιο του 2022, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου.

Υπογραμμίζεται ότι η Πρόσκληση αφορά αποκλειστικά την μετατροπή των υφισταμένων αδειών ταξί και όχι την έκδοση νέων.

Κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που επιθυμεί να αντικαταστήσει το ΕΔΚ ΤΑΞΙ αυτοκίνητό του σε 6θέσιο ή 9θέσιο, καλείται να υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι και έξι εβδομάδες από την δημοσίευση της σχετικής Πρόσκλησης, στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων αντίστοιχα, για τα νησιά-έδρες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Για τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης της κατάθεσης των αιτήσεων στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας. 

Πρόκειται για την εφαρμογή του άρθρου 68 του Ν. 4850/2021 και της Υπουργικής Απόφασης 62818/02-03-2022, για την πιλοτική εφαρμογή εισαγωγής των πολυθέσιων ταξί που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα από το Νότιο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, ο αριθμός των Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν σε κάθε έδρα, αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα:

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη