Υποτροφία σε υποψήφιους μαθητές Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Κολλέγιο Αθηνών

Γ. Χατζημάρκος: "Η συνεργασία με το Κολλέγιο Αθηνών εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας για την πρόσβαση των νέων μας στη γνώση"

Το Κολλέγιο Αθηνών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει θεσπίσει υποτροφία για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ένας μαθητής/μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή της Δωδεκανήσου ή των Κυκλάδων και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών που αναλύονται παρακάτω, μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η Περιφερειακή Yποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου του ΕΕΙ (2022-2023).

Κριτήρια για την απονομή είναι:

– Υψηλές Ακαδημαϊκές επιδόσεις του/της υποψηφίου
– Εξαιρετική διαγωγή
– Οικονομική ανάγκη της οικογένειας

Η υποτροφία καλύπτει:

– 100% των διδάκτρων
– την αγορά βιβλίων
– τη χρήση σχολικού λεωφορείου

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500€ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια 10 μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 του Κολλεγίου Αθηνών μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών, μέσω email στο adm_off@athenscollege.edu.gr. Η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ 2022 είναι η Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Οι Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2/7 στη Ρόδο. Η εξεταστέα ύλη είναι διαθέσιμη εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Περιφερειακή Υποτροφία Νοτίου Αιγαίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μάνια Χαρατσή στο τηλ. 2106798356, email: ypotrofiesaristeias@athenscollege.edu.gr ή με την κα Πολυάνθη Τσίγκου, Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας, στο τηλ: 2106798265, email: ptsigou@athenscollege.edu.gr.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη