Υποτροφία σε υποψήφιους μαθητές Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου από το Κολλέγιο Αθηνών και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Υποτροφία για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας έχει θεσπίσει, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Κολλέγιο Αθηνών. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κάνει λόγο για μια σύμπραξη, χάρη στην οποία μαθητές από την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο και τη Ρόδο φοιτούν σήμερα στο Κολλέγιο Αθηνών.

Και φέτος, ένας μαθητής/μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή της Δωδεκανήσου ή των Κυκλάδων και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών που αναλύονται παρακάτω, μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η Περιφερειακή Yποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου του ΕΕΙ (2023-2024). 

Κριτήρια για την απονομή είναι:

– Υψηλές Ακαδημαϊκές επιδόσεις του/της υποψηφίου
– Εξαιρετική διαγωγή
– Οικονομική ανάγκη της οικογένειας

Η υποτροφία καλύπτει:

– 100% των διδάκτρων
– την αγορά βιβλίων
– τη χρήση σχολικού λεωφορείου

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500€ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια δέκα μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Οι Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2023 για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13/5 στη Ρόδο και το Σάββατο 20/5 στη Σαντορίνη.

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις: Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Διαδικασία για τη χορήγηση της υποτροφίας
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες στις Εισαγωγικές Εξετάσεις που συγκεντρώνουν τουλάχιστον 80% της βαθμολογίας στα Νέα Ελληνικά και στα Μαθηματικά και 50% στα Αγγλικά καλούνται να υποβάλουν όλα τα απαιτούμενα οικονομικά και άλλα δικαιολογητικά. Ακολουθεί συνεννόηση για συνέντευξη με τον υποψήφιο/την υποψήφια και τους γονείς του/της στο σπίτι ή σε χώρο που θα υποδειχθεί ή διαδικτυακά. Συνέρχεται η Επιτροπή Υποτροφιών για συνεκτίμηση των στοιχείων και λήψη απόφασης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μάνια Χαρατσή στο τηλ. 2106798356, email ypotrofiesaristeias@athenscollege.edu.gr ή με την κα Πολυάνθη Τσίγκου, Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας, στο τηλ. 2106798265.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη