Υποβρύχιοι καθαρισμοί και στην Ανάφη από το Dive in Action

Επόμενη δράση τον Νοέμβριο στο Αμμούδι

Στην Ανάφη συνεχίστηκε από το Dive in Action την περασμένη εβδομάδα το πρόγραμμα Sea Change Greek Islands, με δύο υποβρύχιους καθαρισμούς που έφεραν στην επιφάνεια μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στο λιμάνι του νησιού, ενώ την επόμενη μέρα η ομάδα του Dive in Action ανέλαβε να καθαρίσει την ακτή Δράπανο, στο βορειότερο τμήμα του νησιού.

Συνολικός απολογισμός 230 κιλά απορρίμματα, με κυρίαρχους τους ρύπους από πλαστικές συσκευασίες μιας χρήσης, μπουκάλια, μπετόνια, σακουλές κ.ά. Αφού έγινε πλήρης καταγραφή των απορριμμάτων, αυτά μεταφέρθηκαν με τη βοήθεια του Δήμου Ανάφης στην ανακύκλωση. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε επίσης επιθεώρηση σε δύο ακόμα βυθούς του νησιού, στον Ρούκουνα και τους Αγίους Αναργύρους.

Η επόμενη δράση του Dive In Action είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Νοέμβριου, οπότε θα γίνει υποβρύχιος καθαρισμός στο Αμμούδι της Οίας. Στο μεταξύ συνεχίζονται οι σταθμοί ενημέρωσης του πετυχημένου infokiosk στα χωριά και τις πολυσύχναστες περιοχές της Σαντορίνης, μοιράζοντας το μήνυμα για λιγότερα πλαστικά στις παραλίες.

Οι δράσεις εντάσσονται στο ελπιδοφόρο πρόγραμμα Sea Change Greek Islands του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη