Μια σειρά ενημερωτικών δράσεων για τη θαλάσσια ρύπανση ξεκινά τις επόμενες ημέρες στη Σαντορίνη το “Dive in Action”, στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος “Pollution Prevention 2019”. Στο στόχαστρο θα βρεθούν τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης που φαινομενικά εξυπηρετούν και διευκολύνουν τις καθημερινές συνθήκες, όμως μακροπρόθεσμα επιβαρύνουν σημαντικά το περιβάλλον.

Καιρού επιτρέποντος, η δράση θα ξεκινήσει από το απόγευμα της Τρίτης 24/9 στην Περίσσα, όπου θα στηθεί ενημερωτικό περίπτερο, το οποίο τις επόμενες ημέρες μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα περιοδεύει και στην Οία, στα Φηρά και σε άλλα σημεία του νησιού.

Εκεί οι πολίτες θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα από τη συλλογή “θησαυρών” από τον βυθό της Σαντορίνης και άλλων νησιών των Κυκλάδων, να ακούσουν εναλλακτικές λύσεις για τις καθημερινές τους συνήθειες γύρω από τη χρήση πλαστικών αντικειμένων και γενικώς να συζητήσουν και να προβληματιστούν για θέματα περιβάλλοντος και θαλάσσιας ρύπανσης.

Το Dive in Action υποστηρίζει με πάθος την κατάργηση των πλαστικών αντικειμένων μιας χρήσης στο πλαίσιο της δράσης Sea Change Greek Islands και προτείνει τα δύο πρώτα βήματα:

– Επιλέγουμε επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι για τον καφέ ή άλλο ρόφημα
– Πίνουμε νερό σε δικό μας επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here