Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων

Τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

1. Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020, καθώς όπως εξήγησε ο κος Πέτσας, παρατηρήθηκαν φαινόμενα έντονου συγχρωτισμού των επιβατών στα καταστρώματα των πλοίων άνευ μάσκας. Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

2. Παρατείνεται μέχρι και τις 18 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Σχετικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2020, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία, διενέργησαν ελέγχους σε συνολικά 6610 σημεία ενδιαφέροντος σε όλη τη χώρα. Διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 434 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 494 πρόστιμα, συνολικού ύψους 231.500 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 195 ημερών συνολικά.

Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε, “η αύξηση, ιδίως στα διοικητικά πρόστιμα αναστολής λειτουργίας, είναι πολύ μεγάλη έναντι προηγούμενων Σαββατοκύριακων. Και πιστοποιεί την χαλάρωση που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Αλλά, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε!”.

Ο κος Πέτσας επανέλαβε πως εχθρός στη μάχη κατά της πανδημίας παραμένει ο εφησυχασμός στο εσωτερικό και τα φαινόμενα χαλάρωσης που τρέφουν τον κορονοϊό, τα οποία έχουν οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας και κυρίως στα αστικά κέντρα. Παραδέχτηκε πάντως πως η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, αναφέροντας ενδεικτικά πως “οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ χθες στις 2 Αυγούστου ήταν 13, έναντι 11 στις 2 Ιουλίου, 17 στις 2 Ιουνίου, 44 στις 2 Μαΐου και 81 στις 2 Απριλίου 2020, ενώ αντίστοιχα οι διασωληνωμένοι ήταν 12 χθες 2 Αυγούστου, έναντι 8 στις 2 Ιουλίου, 11 στις 2 Ιουνίου, 37 στις 2 Μαΐου και 92 στις 2 Απριλίου”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη