Κ. Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60

Διαφορετικά, διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ ως "αντίτιμο υγείας"

Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είπε, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει έως τις 16/1 να έχουν κλείσει το ραντεβού τους να κάνουν την πρώτη δόση, έχοντας μάλιστα απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και με νόμο τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας.

“Δεν είναι ποινή, θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους. Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ενόψει των γιορτών ανακοίνωσε επίσης ένα συμπληρωματικό μέτρο: τη διάθεση ενός δωρεάν self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, μεταξύ 6-12 Δεκεμβρίου, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο θα επαναληφθεί και το διάστημα 3-7 Ιανουαρίου ώστε να υπάρχει εικόνα για την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών.

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει αύριο ο Υπουργός Υγείας.

Ακολουθεί η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη