Υψηλή επικινδυνότητα καταπτώσεων κατά μήκος της Κόκκινης Παραλίας

Οι ζώνες επικινδυνότητας στην Κόκκινη Παραλία

Εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ήταν η παρουσίαση της πρώτης φάσης της μελέτης που διενεργείται από ομάδα επιστημόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σχετικά με το πρόβλημα της αστάθειας των πρανών της Κόκκινης Παραλίας στο Ακρωτήρι και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Marinos_V_4791
Βασίλης Μαρίνος

Η παρουσίαση έγινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο στα Φηρά, από τον καθηγητή κ. Σπύρο Παυλίδη και τον επίκουρο καθηγητή κ. Βασίλη Μαρίνο, ο οποίος ανέπτυξε όλες τις παραμέτρους του προβλήματος προσεγγίζοντάς το από όλες τις πλευρές.

Αν και η τελική μελέτη προγραμματίζεται να παρουσιασθεί τον ερχόμενο Απρίλιο έγινε προφανές ότι το προβλημα της Κόκκινης Παραλίας είναι πολυσύνθετο, αφού παρουσίαζει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε ότι αφορά στην επικινδυνότητα της παραλίας, στην ανάγκη προστασίας του φυσικού της κάλλους και στην ταυτόχρονη ύπαρξη αρχαιολογικού χώρου.

Παράλληλα έγινε σαφές ότι δεν μπορούν να υιοθετηθούν λύσεις που εμποδίζουν πλήρως τις καταπτώσεις, μιας και η Κόκκινη Παραλία οφείλει την ύπαρξή της σε αυτές καθεαυτές τις καταπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη