Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης: Ζητήματα που δεν θέλουμε να ξεχνιούνται

Με αφορμή την πρόσφατη σφράγιση τμημάτων του Ιδιωτικού Πολυϊατρείου στη Σαντορίνη και τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης, δίνοντας μια άλλη οπτική, με ανακοίνωσή της θίγει ευρύτερα θέματα που αφορούν στην υγεία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και παραμένουν κρίσιμα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

1. Το Κέντρο Υγείας Θήρας, το βασικό κύτταρο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους κατοίκους των νησιών μας, είναι υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο. Δεν έχει τις ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την υγεία των κατοίκων του νησιού – ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ – ούτε καν αυτές που προβλέπονται στον κανονισμό του. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα δεν έχει βασικά ιατρικά αναλώσιμα τα οποία οι ασθενείς πηγαίνουν και αγοράζουν από τα φαρμακεία!

2. Τα αγροτικά ιατρεία λειτουργούν περιστασιακά (ανοίγουν κάποιες ημέρες την εβδομάδα, αν και όταν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός) με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την ανεπαρκέστατη παροχή υπηρεσιών υγείας σε όλα τα χωριά!

3. Υπάρχουν ελάχιστοι ιδιώτες γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ για εξέταση ασθενών και συνταγογράφηση με τα γνωστά επακόλουθα (πληρωμή επίσκεψης 40-60 ευρώ ακόμα και για συνταγές ή αυτορύθμιση (!) της θεραπείας από τους «μη έχοντες»).

4. Κανένας μικροβιολόγος δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Όλες οι εξετάσεις πρέπει να πληρώνονται.

5. Κανένας ιδιώτης οδοντίατρος, οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, γυναικολόγος, ακτινολόγος, ορθοπεδικός, δερματολόγος, φυσιοθεραπευτής, ψυχολόγος κλπ που «δραστηριοποιούνται» στο νησί δεν έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Όποιος έχει χρήματα, μπορεί να τους χρησιμοποιεί.

6. Η συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική δεν είναι συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ και οι τιμές για τις υπηρεσίες της είναι πολύ υψηλές.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών Σαντορίνης είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24“]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη