Απεβίωσε η Μαριέττα Γουλανδρή

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας

Έφυγε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην Αθήνα, η Μαριέττα Γουλανδρή, σύζυγος του Ανδριώτη εφοπλιστή Αλέξανδρου (Αλέκου) Ν. Γουλανδρή, κόρη των Ευαγγέλου και Λούλας Νομικού, μεγάλων ευεργετών της Σαντορίνης.

Ο Αλέκος και η Μαριέττα Γουλανδρή πρόσφεραν αθόρυβα φιλανθρωπικό έργο εντός και εκτός της ανδριακής κοινωνίας. Το 1994 με δωρεά τους, στη μνήμη της κόρης τους Βιολαντώς, ανακατασκευάστηκε ο φάρος Τουρλίτης, στην Άνδρο, ο οποίος έκτοτε λειτουργεί. Ο όμιλος της οικογένειας “N.J. Goulandris Group”, που φέρει το όνομα του Νικόλαου Γουλανδρή (πατέρα του Αλέξανδρου) πρωτοστατεί στην παγκόσμια ναυτιλία με πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σήμερα (21/4/2017) από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, στην οποία έδωσε το “παρών” και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας κατά την πρόσφατη (18/4) συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τη βαθύτατη λύπη του για τον θάνατο της εκλιπούσης κόρης των αείμνηστων μεγάλων ευεργετών των νησιών μας Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού, Μαριέττας Γουλανδρή και για το λόγο αυτό εξέδωσε ψήφισμα ως ακολούθως:

  • Εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στην οικογένεια και στους συγγενείς της μεταστάσης.
  • Να παραστεί ο Δήμαρχος Θήρας στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό της.
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
  • Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Θήρας και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο το παρόν Ψήφισμα.
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη