Η αρχή του τέλους για τις ψευδείς κριτικές στο διαδίκτυο;

Απόφαση-σταθμός από ιταλικό δικαστήριο

Παράνομη κρίθηκε από το δικαστήριο του Λέτσε στην Ιταλία η δραστηριότητα της εταιρίας PromoSalento, που αναλάμβανε να συντάξει και να ανεβάσει ψευδείς ευνοϊκές κριτικές για επιχειρήσεις φιλοξενίας, έναντι αμοιβής, προκειμένου να ανεβάσει τη δημοφιλία τους σε ηλεκτρονικές ταξιδιωτικές πλατφόρμες, όπως η TripAdvisor.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας καταδικάστηκε σε εννέα μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 ευρώ, που αποτελεί απόφαση-σταθμό για την διαδικτυακή κοινότητα, καθώς ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης.

Έχοντας επενδύσει σε σύγχρονες τεχνολογίες, η TripAdvisor τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εντοπίζει ανάλογα περιστατικά απάτης, και ήδη από το 2015 έχει σταματήσει τη δραστηριότητα τουλάχιστον 60 διαφορετικών εταιριών παγκοσμίως, που πωλούσαν ψευδείς κριτικές. Καλεί δε τις επιχειρήσεις που προσεγγίζονται από ανάλογες εταιρίες, να μην ενδίδουν στον πειρασμό των εύκολων κριτικών, παρά να ενημερώνουν την δημοφιλή πλατφόρμα στο paidreviews@tripadvisor.com, προς περαιτέρω διερεύνηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here