Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία διοργανώνει το 14ο Διεθνές Συνέδριό της

EGE2016_logoΑπό τις 25 έως τις 27 Μαΐου διοργανώνεται, στη Θεσσαλονίκη< το 14ο Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών (ΚΕΔΕΑ) του Α.Π.Θ., συνεχίζοντας την παράδοση των 13 προηγούμενων επιτυχημένων συνεδρίων.

Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση των Επιστημών της Γης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των ερευνών περισσότερων από 1.000 συγγραφέων από 38 χώρες, με 270 επιστημονικές εργασίες που καλύπτουν τα κύρια αντικείμενα των Γεωεπιστημών.

Έτσι θα αναπτυχθούν θέματα όπως Ορυκτολογία-Πετρολογία, Δομή του γήινου φλοιού της χώρας, Ενεργά Σεισμικά ρήγματα, θέματα Σεισμολογίας, ο πρόσφατος σεισμός της Λευκάδας, Γεωχημεία, Ρύπανση της ατμόσφαιρας και του εδάφους, Θαλάσσια και παράκτια γεωμορφολογία κ.ά.

Επίσης θα παρουσιαστούν εξειδικευμένα θέματα περιβάλλοντος και εφαρμογές της Γεωλογίας σε μεγάλα τεχνικά έργα (κατολισθήσεις, ρευστοποιήσεις εδαφών, αγωγοί φυσικού αερίου κ.ά.).

Προγραμματίζονται επίσης δυο μετασυνεδριακές επιστημονικές εκδρομές, η πρώτη στην Αμφίπολη (Γεωλογική δομή κάτω Στρυμόνα, λόφου Καστά) και η δεύτερη στον Όλυμπο.

pavlidis_0614Πρόεδρος του συνεδρίου είναι ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) κ. Σπύρος Παυλίδης

Αναλυτικές πληροφορίες εδώ: www.ege2016.gr

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη