Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας: Η παρατεταμένη ξηρασία ευνοεί τις πυρκαγιές

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με σημερινή (3/11) ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας προς αποφυγή πυρκαγιών. Λόγω των ελάχιστων βροχών και της παρατεταμένης ξηρασίας οι ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας τον μήνα Νοέμβριο.

Στην ίδια ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας αναφέρει και δύο περιστατικά πυρκαγιών την τελευταία εβδομάδα στη Σαντορίνη:

Την Παρασκευή 27/10 συνελήφθη στην Περίσσα, από τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους Θήρας, επ’ αυτοφώρω αλλοδαπός με τη κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε χώρο εστιατόριου και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Νάξου. Στον τόπο του συμβάντος ενήργησαν τρεις πυροσβεστικοί υπάλληλοι με ένα όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Θήρας.

Επίσης, πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Βλυχάδας ξέσπασε την Τετάρτη 1/11 και περί ώρα 13.00. Η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια αλλοδαπού δράστη, ο οποίος συνελήφθη και οδηγήθηκε για την αυτόφωρη διαδικασία στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Θήρας.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη