Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου – Εκδηλώσεις στη Σαντορίνη

Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, με σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Σαντορίνη για την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 περιλαμβάνει:

1. Σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2017.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών & Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Μαΐου 2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
3. Τέλεση μνημόσυνης ακολουθίας την Κυριακή 21ας Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 στον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας και ομιλία από τον κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη, Εκπαιδευτικό.
4. Μετά το τέλος της ακολουθίας θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο, που βρίσκεται στην πλατεία δίπλα στο Λιμεναρχείο Θήρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών από τις Αρχές του τόπου.
5. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μερτής Γεώργιος, Δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Θήρας.

Print Friendly, PDF & Email