14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πετρελαιοκηλίδες γύρω από τη Θηρασιά

Share

Διάσπαρτες πετρελαιοκηλίδες έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές γύρω από την Θηρασιά. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η ρύπανση αυτή προέρχεται από το Blue Star Patmos που είχε προσαράξει στις 30/8 έξω από την Ίο και αφού αποκολλήθηκε στις 6/9, έφτασε χθες (9/9) ρυμουλκούμενο σε προβλήτα της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος για επισκευή.

Το βράδυ της Παρασκευής 8/9 το Λιμεναρχείο Θήρας διαπίστωσε την ύπαρξη πετρελαιοειδών στα δυτικά βορειοδυτικά της Θηρασιάς, σε εκταση περίπου 100 x 200 m. και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την ακτή. Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα, ενώ με τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, ξεκίνησαν οι εργασίες απορρύπανσης και περισυλλογής από την ανάδοχο εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 9/9 διαπιστώθηκε η ύπαρξη νέων και πολύ μεγαλύτερων μεγαλύτερων πετρελαιοκηλίδων σε δύο θαλάσσιες περιοχές νότια και νοτιοδυτικα του νησιού, και σε έκταση 100 x 1000 m. έκαστη. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση ελήφθησαν δείγματα από τη θάλασσα και ενεργοποιήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ αναλήφθηκαν εργασίες απορρύπανσης από συνεργαζόμενη με την Blue Star εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη