Πλούσιο σε δράσεις το Σαββατοκύριακο στο SAF

Εξαιρετικά ενδιαφέρον προμηνύεται το επόμενο τριήμερο στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) στη Βλυχάδα.

Θεατρικό παιχνιδι, μουσικοκινητική Orf και Dalcroze, δημιουργικό παιχνίδι δίνουν ραντεβού το απόγευμα της Παρασκευής 17/3 στις Παιχνιδοεξερευνήσεις. Πρόκειται για βιωματικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής ηλικίας 4-6 ετών, κατά το οποίο χρησιμοποιούνται τα ερεθίσματα που προσλαμβάνονται από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες, βασισμένο σε μεθόδους από τον χώρο της παιδαγωγικής.

16:30-17:30 Μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι
17:30-18:30 Κατασκευές

Κόστος: 5€/ώρα
Υπεύθυνη του εργαστηρίου: Άρτεμις Τσιαγκλάνη


Στοχεύοντας να μονιμοποιήσουν την διδασκαλία της τέχνης του flamenco στη Σανοτρίνη, το SAF και η καταξιωμένη καθηγήτρια και χορεύτρια Ισαβέλλα Γαλαίου (με καταγωγή από τον Πύργο) της Compania Flamenca Sentimientos στην Αθήνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνουν το Σαββατοκύριακο 18-19/3 μαθήματα flamenco.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:

Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαρτίου
Βασική Εκπαίδευση

α) Flamenco για παιδιά | 12:30-13:30
Απευθύνεται σε μαθητές από 5 μέχρι και 12 ετών
Κόστος: 5 ευρώ/ώρα (χωρίς φπα)

β) Flamenco για γονείς και παιδιά | 13:30-14:30
Χορεύουμε ζευγάρι μαζί με τα παιδιά μας
Κόστος: 8 ευρώ το ζευγάρι/ώρα (χωρίς φπα)

γ) Χορογραφία flamenco αρχαρίων | 14:30-15:30
Κόστος: 5 ευρώ/ ώρα (χωρίς φπα)

Σάββατο 18 Μαρτίου
Συμπληρωματική εκπαίδευση

1) Τεχνική Manton | 15:30-16:30
Οι συμμετέχουσες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μεγάλο σάλι ή μεγάλη μαντήλα
Κόστος: 5 ευρώ (χωρίς φπα)

2) Τεχνική Βεντάλιας | 16:30-17:30
Οι συμμετέχουσες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια βεντάλια, οποιουδήποτε μεγέθους.
Κόστος: 5 ευρώ (χωρίς φπα)

3) Ρυθμολογία-Palmas (παλαμάκια) | 17:30-18:30
Κόστος: 5 ευρώ (χωρίς φπα)

4) Ρυθμολογία-Baston (μπαστούνι) | 18:30-19:30
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα μπαστούνι ξύλινο
Κόστος: 5 ευρώ (χωρίς φπα)

5) Τεχνική Καστανιέτας | 19:30-20:30
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν καστανιέτες.
Κόστος: 5 ευρώ (χωρίς φπα)

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες με την σφραγίδα της Compania Flamenca Sentimientο

Οι συμμετέχοντες στην νέα ομάδα flamenco της Σαντορίνης, θα λαμβάνουν μέρος σε διάφορα χορευτικά δρώμενα με κίνητρο την διάδοση της τέχνης.


Το πρωί της Κυριακής 19/3 συνεχίζονται τα σεμινάρια πλεκτικής με βελονάκι. Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνωρίσουν βασικές τεχνικές πλεξίματος με βελονάκι. Η ιστορία του λέγεται πως ξεκινάει από τον 18ο αιώνα και πως προέρχεται από εξελιγμένες παραδοσιακές τεχνικές του Ιράν, της Νότιας Αμερικής ή της Κίνας όπως μας μαρτυρούν οι πληροφορίες από δημοσιεύσεις σχεδίων. Το πλέξιμο με βελονάκι αποτέλεσε σημαντική οικονομική πηγή κυρίως στην Ιρλανδία την περίοδο του 19ου αιώνα και σήμερα έχει φτάσει να αποτελεί έμπνευση για τους σημαντικότερους σύγχρονους σχεδιαστές μόδας.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη νημάτων που προσφέρονται για το πλέξιμο με βελονάκι. Στο σεμινάριο θα χρησιμοποιηθεί νήμα τύπου noodle και για την πλέξη του βελονάκι νούμερο 7. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και δικά τους υλικά, ωστόσο στο πωλητήριο του Μουσείου θα διατίθενται βελονάκια και νήματα τύπου noodle προς πώληση.

Κυριακή 19/3 | Ώρες: 10:00-13:00
Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ/μάθημα
Συντονίστρια εργαστηρίου: Σοφία Κρητικού

Για κάθε εργαστήριο η συμμετοχή εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 2286085141 καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης ώρες 10:00-16:00. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Παράλληλα με τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, από την Κυριακή 19 Μαρτίου μέχρι και τις 28 Μαΐου, στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας θα φιλοξενείται η έκθεση “Το Παιχνίδι – από την αρχαιότητα έως σήμερα”.

Η έκθεση θα φιλοξενήσει τη συλλογή του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης, η οποία στάθηκε και αφορμή για να πραγματοποιηθεί, καθώς και αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, παιχνίδια εποχής και σύγχρονα, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με αφηγήσεις για τα παραδοσιακά παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο παίζονταν στη Σαντορίνη. Την έκθεση θα συμπληρώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κατασκευάζω και παίζω αρχαία παιχνίδια”.

Η έκθεση θα λειτουργεί ίδιες μέρες και ώρες με το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, δηλαδή προς το παρόν Τετάρτη-Κυριακή 10:00-13:00 | Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη