Προς Κυριακές με καταστήματα ανοικτά χωρίς περιορισμούς

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές επανέρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς οι οποίοι ζητούν την άρση των περιορισμών που τα κρατούν κλειστά καθώς θεωρούν ότι αποτελούν στρέβλωση της αγοράς.

[adning id="140783"]


Σύμφωνα με τα σημερινά ισχύοντα όλα τα εμπορικά καταστήματα, ανεξαρτήτωs μορφής λειτουργίας και μεγέθους, μπορούν να είναι ανοικτά μόνο οκτώ Κυριακές το χρόνο. Με απόφαση του κατά τόπους αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη μπορούν τα καταστήματα να παραμένουν προαιρετικά ανοικτά και άλλες Κυριακές (πχ κατά την τουριστική περίοδο) με την προϋπόθεση να έχουν συνολικό εμβαδόν λιγότερο από 250 τ.μ., να μην ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων, να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας “shops-in-a-shop” και να μη βρίσκονται σε outlet, εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.

[adning id="140783"]


Η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιθυμεί να αποφύγει την κεντρική νομοθετική επίλυση του ζητήματος αλλά να δώσει τη δυνατότητα στους Αντιπεριφερειάρχες να μην περιλαμβάνουν στις αποφάσεις τους παραπάνω περιορισμούς.

Είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές το κλείσιμο ορισμένων καταστημάτων τις Κυριακές, όπως και όταν αυτό τηρείται, στερεί την αγορά από πολύ σημαντικές εισπράξεις και βέβαια είναι απολύτως ανεξήγητο για τους τουρίστες που είχαν την “ατυχία” να βρίσκονται Κυριακή σε ένα προορισμό να μην μπορούν να κάνουν τα ψώνια που επιθυμούν.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη