SAF: Εγκαίνια 3 εκθέσεων και συναυλία – Φωτογραφίες

Πολύ ωραία η βραδιά του Σαββάτου, στις 4 Ιουνίου 2016, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF), στη Βλυχάδα. Η μεγάλη καμινάδα που υψώνεται πάνω από το παλαιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικός, ειδικά φωτισμένη, άλλαζε χρώματα και έβγαζε καπνό καθώς κάποια από τα μηχανήματα που βρίσκονται στο χώρο, όπου κάποτε λειτουργούσαν κανονικά, πήραν μπροστά και με τον ήχο τους θύμιζαν άλλες εποχές.

Κόσμος πολύς, περιδιάβαινε τους χώρους με τα έργα που εκτίθενται, στο πλαίσιο της εικαστικής έκθεσης Orange Water, που εγκαινιάστηκε το ίδιο βράδυ.

saf_4jun16_3031

Έργα της γλύπτριας Kelly και ζωγραφικοί πίνακες του Απόστολου Ζολωτάκη φιλοξενούνται σε δύο από τις αίθουσες, ενώ στους υπόλοιπους χώρους παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από τον πρώτο κύκλο της έκθεσης, με τίτλο «Τοπίο Μνήμης».

saf_4jun16_3041saf_4jun16_3049Στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, που στεγάζεται στους ίδιους χώρους, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες, καθώς προβαλλόταν βίντεο στο οποίο οι άνθρωποι που κάποτε εργάζονταν στο εργοστάσιο διηγούνται ιστορίες και αναφέρονται σε μνήμες από την περίοδο που λειτουργούσε και παρήγαγε τοματοπολτό.

saf_4jun16_3023

Το από πολλές πλευρές, πολύ υψηλού επιπέδου βίντεο, αποτελεί πόνημα της Πωλίνας Γιωλτζόγλου που μίλησε με περισσότερους από 35 πρώην εργαζομένους του εργοστάσιου τομάτας και εξασφαλίζοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό ιστορικό υλικό που μπορεί να έχει πολλαπλές αναγνώσεις.

saf_4jun16_3026

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία της Angelika Dusk και του συγκροτήματός της που το κοινό την παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

saf_4jun16_3061

Να σημειώσουμε ότι  η εικαστική έκθεση ORANGE WATER πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας,
[hr style=”single”]
Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης | Altantea


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη