Σαντορίνη, εβδομάδα 25 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Θετικό πρόσημο μεν, έλεγχοι και μέτρα δε
Τριήμερη επίσκεψη στη Σαντορίνη και αισιοδοξία για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Σαντορίνη και που τον αφορούν, για τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη και άμεσα εποπτεύοντα του Επαρχείου Θήρας (μετά την αποπομπή της κας Θεώνης Λειβαδάρου). Μπαράζ συναντήσεων και ποικιλία παραπόνων και καταγγελιών για το παραεμπόριο, τις παράνομες μεταφορές, τις ανεπάρκειες του ΚΤΕΛ κλπ. Έλεγχοι και μέτρα εξαγγέλθηκαν. Ας περιμένουμε να δούμε, θετικά σκεπτόμενοι…

Φταίει μόνο η ανομβρία;
Θα φανεί του χρόνου αν η εξαιρετικά λιγοστή φετινή παραγωγή σε τοματάκι Σαντορίνης οφείλεται αποκλειστικά στην ανομβρία. Από τους 300 τόνους του 2013 το εργοστάσιο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων παρέλαβε φέτος μόλις 7. Το γεγονός είναι ότι και η φάβα και το τοματάκι, προϊόντα ΠΟΠ και τα δύο, πλήγηκαν φέτος σοβαρά από τον καιρό.

Θα αποκτήσει “Διοικητήριο” η Σαντορίνη;
Τον χώρο που βρίσκεται το Επαρχείο Θήρας, απέναντι από το παλαιό Κέντρο Υγείας, στα Φηρά, προτίθεται να παραχωρήσει στον Δήμο Θήρας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να κτισθεί νέο κτήριο που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου και οριμένες της Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης το ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας στο πλαίσιο της ομιλίας του με αφορμή την ανάληψη των συμπληρωματικών καθηκόντων του ως άμεσα εποπτεύων των υπηρεσιών του Επαρχείου Θήρας.

To Santorini Experience πλησιάζει
Εκπτωτικές τιμές για τη μετακίνηση και τη διαμονή όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στο φετινό, τέταρτο κατά σειρά, Santorini Experience, που θα πραγματοποιηθεί 5-7 Οκτωβρίου 2018. Στο μεταξύ οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018. Τρέξιμο και κολύμπι σας περιμένουν.

Νέα εποχή για την Aegean
Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά σηματοδοτεί η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Aegean και Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo. Σημαντική και η εξαγγελία για τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου που θα καλύπτει όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της Aegean, τόσο των πιλότων, όσο και των πληρωμάτων καμπίνας. Η σχετική εκδήλωση έγινε στην Τεχνική Βάση της Aegean, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με πολλούς προσκαλεσμένους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

Εγγραφείτε στο newsletter, ακολουθήστε μας στα social media
Ευχαριστούμε που μας διαβάζετε. Αν δεν λαμβάνετε το καθημερινό μας newsletter, εγγραφείτε τώρα. To Atlantea έχει επίσης ενεργή παρουσία στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram. Ακολουθήστε μας παντού. Κάθε κανάλι επικοινωνίας έχει και τα πλεονεκτήματά του. Σχολιάστε τις ειδήσεις, τα άρθρα και τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (οι προσβλητικές αναφορές και η ρητορική μίσους δεν είναι καλοδεχούμενες…)

[adning id="140787"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη