Τα διοικητικά όρια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Θήρας

Με αφορμή πολλά ερωτήματα διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων σχετικά με τα διοικητικά όρια των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, ο Δήμος Θήρας, με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι σχετικός χάρτης είναι διαθέσιμος ΕΔΩ.

Να σημειώσουμε ότι ο χάρτης αυτός είναι μέρος των γεωχωρικών δεδομένων που παρέχει στη δημόσια διοίκηση ο ιστοχώρος http://geodata.gov.gr και που παράλληλα είναι διαθέσιμα και στους πολίτες.

To geodata.gov.gr προσφέρει ανοικτά γεωχωρικά δεδομένα και υπηρεσίες για την Ελλάδα, αποτελώντας έναν εθνικό κατάλογο ανοικτών δεδομένων, μία INSPIRE-συμβατή Υποδομή Γεωχωρικών Πληροφοριών, καθώς και μία ισχυρή υποδομή για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας από ανοικτά δεδομένα.

Λειτουργεί από το 2010 και ήταν ένας από τους πρώτους καταλόγους ανοικτών δεδομένων στον κόσμο, συνεισφέροντας στην ανοικτή διακυβέρνηση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η σχεδίαση, ανάπτυξη και συντήρησή του geodata.gov.gr γίνεται από το ΙΠΣΥ/ΕΚ «Αθηνά», με σκοπό να αποτελέσει ένα κεντρικό σημείο συλλογής, αναζήτησης, διάθεσης και απεικόνισης της ανοικτής δημόσιας γεωχωρικής πληροφορίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here