“Τα πέντε στοιχεία” το Σάββατο στο Μέγαρο Γκύζη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων που συνεχίζονται όλο τον χρόνο, ο ΔΑΠΠΟΣ, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη φιλοξενούν το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017, ώρα 20:00, στο Μέγαρο Γκύζη την μουσικο-θεατρική παράσταση “Τα πέντε στοιχεία”.

Η παράσταση είναι βασισμένη στη θεωρία των πέντε θεμελιακών στοιχείων κατά τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ησίοδο (φωτιά, αέρας, νερό, γη και …) και την παρουσιάζει η Άννα Μπουρμά. Στόχος είναι η ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και η παράδοση της Ελλάδας μέσα από τη σύγχρονη εποχή.

Τα στοιχεία παρουσιάζονται πρώτα με ένα πεζό φιλοσοφικό κείμενο και στην συνέχεια μέσα από τραγούδια, ήχους και συχνότητες που ηρεμούν το νευρικό μας σύστημα. Την παράσταση «απογειώνουν» τα βίντεο που βασίζονται στην τεχνική του projection mapping και η παρουσία παραδοσιακών οργάνων, όπως νταούλια, τσαμπούνες, ελληνικές γκάιντες και καβάλι, ενώ δεν λείπουν και οι σύγχρονες τεχνικές όπως computer programming και looping. Έτσι από το πρώτο άκουσμα αντιλαμβάνεται ο ακροατής πώς έχει έρθει η παράδοση στο σήμερα και συνδέεται με την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία καθώς και με την σύγχρονη αναζήτηση και γραφή.

Συντελεστές:
Κείμενα, ενορχήστρωση: Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα: Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά: Γιώργος Μακρής
Ήχος: Νίκος Γεωργίου
Projection mapping/Φωτά: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Φωτογραφίες Αφίσας: Γιάννης Μαργετουσάκης
Φωτογραφίες παράστασης: Ευαγγελία Θωμάκου & Τζωρτζίνα Πιτιανούδη

Ώρα έναρξης: 20:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Ελεύθερη είσοδος

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη