Σαντορίνη, εβδομάδα 21 | 2018

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Η Οία με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι αλλιώς
Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας είχε αποφασίσει έγκαιρα. Ήδη από τις 21 Φεβρουαρίου 2018 είχαν εγκριθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιοχή της Οίας. Να που όμως μια προσφυγή (που απορρίφθηκε) και κάτι συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μας έφθασαν στο τέλος Μάη για να τεθούν σε εφαρμογή. Από Δευτέρα 28 Μαΐου λοιπόν εφαρμόζονται οι μονοδρομήσεις και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Οία θα πάρει τέλος. Εάν λειτουργήσει και “επί της ουσίας”, το νέο πάρκινγκ που έφτιαξε ο Δήμος Θήρας στους Μπαξέδες, για τα τουριστικά λεωφορεία, τότε θα μπορούμε να πούμε “ας πάμε μέχρι την Οία και δεν θα έχουμε ταλαιπώρια”.

Ένα αμερικάνικο πολεμικό στον όρμο των Φηρών
Το καταδρομικό έφθασε φυσικά στην ώρα του, το πρωί της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018, στην καλντέρα της Σαντορίνης. Λίγες μέρες διακοπών για τα 400 μέλη του πληρώματος του USS Normandy που περιπολεί στη Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πλοίαρχος και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα υποδέχθηκαν στο πλοίο τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμαρχο Θήρας και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Ο Πρέσβης Geoffrey Pyatt είχε πλήρες πρόγραμμα στο λίγο διάστημα του παρέμεινε στο νησί. Επισκέφθηκε το Ακρωτήρι, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο στο Δημαρχείο, είχε στο Μπελλώνειο σύντομη συνάντηση με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στη συνέχεια συνάντηση γνωριμίας με Αμερικανούς πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σαντορίνη. Συναντήθηκε ακόμα με τον Πρόεδρο Γιάννη Ρούσσο και μέλη της Διοίκησης στα τοπικά γραφεία του Επιμελητηρίου στη Σαντορίνη.

Ποδόσφαιρο: Με δύο ομάδες στη Γ’ εθνική
Η αθλητική άνοιξη στη Σαντορίνη δεν έχει σταματημό. Βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο έχουν τα πρωτεία. Αλλά και πολλά ακόμα αθλήματα έχουν βρει το δρόμο τους, τη στέγη τους και τους πιστούς τους. Έτσι μετά τον Πανθηραϊκό, οι ποδοσφαιρόφιλοι του νησιού γιορτάζουν την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία και της Θύελλας Καμαρίου. Πριν λίγα χρόνια ποιος θα το πίστευε…

Σε αναζήτηση ναυαγοσωστών
Ναυαγοσώστες για τις παραλίες της Σαντορίνης ζητά απεγνωσμένα ο Δήμος Θήρας. Ο σχετικός διαγωνισμός ήταν και φέτος άγονος και έτσι όσοι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα και επιθυμούν να αναλάβουν εργασία καλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο με τις υπηρεσίες του Δήμου. Άσε που χωρίς ναυαγοσώστες θα χαθούν και οι γαλάζιες σημαίες που δίκαια μεν μας απονεμήθηκαν, αλλά που η ναυαγοσωστική κάλυψη είναι προϋπόθεση για τη διατήρησή τους

Σαντορίνη, τοπία του νου
Δεκαοχτώ έργα σπουδαστών Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με την καθοδήγηση της ταλαντούχας επίκουρης καθηγήτριας Ρίβας Λάββα, εξιστορούν “ένα ταξίδι εντός”, προς τα νοερά τοπία της Σαντορίνης και της Θηρασιάς. Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στον χώρο της Εστίας, στην πλατεία του Πύργου. Εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο την Παρασκευή 25 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου 2018, πρωί και απόγευμα. Μην τη χάσετε.

#noplasticstraw
Δυναμώνει το κίνημα ενάντια στα πλαστικά καλαμάκια. Οι λόγοι προφανείς καθώς η περιβαλλοντική επιβάρυνση που δημιουργείται είναι τεράστια. Μετά τον πόλεμο στην πλαστική σακούλα, οι #noplasticstraw καμπάνιες πολλαπλασιάζονται και αποκτούν χιλιάδες υποστηρικές σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόλεις ολόκληρες, εστιατόρια, μπαρ έχουν ριχτεί στη μάχη για το “τελευταίο πλαστικό καλαμάκι”. Άλλωστε το “χωρίς καλαμάκι παρακαλώ” γίνεται μόδα, από τον διάδοχο του Βρετανικού θρόνου μέχρι τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και για τα ποτά που χρειάζονται απαραίτητα το καλαμάκι τους υπάρχουν λύσεις, χάρτινα, μεταλλικά, βιοδιασπώμενα κλπ.

[adning id="140787"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη