Αύξηση 7% στο σύνολο της επιβατικής κίνησης σημείωσε τους πρώτους εννέα μήνες του 2019 η Aegean σε σχέση με πέρυσι, έχοντας μεταφέρει 11,6 εκατ. επιβάτες. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το σύνολο σχεδόν της αύξησης, προέρχεται από την αυξημένη κατά 11% κίνηση στις γραμμές εξωτερικού (700.000 επιβάτες επιπλέον), που έφτασε τα 6,8 εκατ. επιβάτες στο εννεάμηνο, έχοντας επενδύσει σε 715.000 επιπλέον θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα, κύρια βάση δραστηριότητας της εταιρείας, η κίνηση εξωτερικού για το 2019 σημείωσε αύξηση 11%. Την ίδια περίοδο, η κίνηση εξωτερικού για την υπόλοιπη Ελλάδα, κυρίως από τις βάσεις που διατηρεί η Aegean σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο και Καλαμάτα, απέφερε 8% αύξηση. “Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς η συνολική τουριστική κίνηση στην περιφέρεια είναι στάσιμη ή βαίνει μειιούμενη”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Και προσθέτει: “Η συστηματική προσπάθεια για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέσω  δραστηριοποίησης του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στις αρχές της τουριστικής περιόδου, όπως έγινε φέτος, ενέχει οικονομικό ρίσκο, είναι όμως απαραίτητη τόσο για την αξιοποίηση του στόλου όσο και για την ενίσχυση του τουρισμού και τελικά αποφέρει αποτελέσματα.

Η στρατηγική αυτή, συνεχίζεται από μια εξίσου σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θέσεων  κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο αλλά και από τη διατήρηση περισσότερων προορισμών. Έτσι, έως το τέλος του χρόνου, η προσφορά θέσεων θα φτάσει τις 17,6 εκ., εκ των οποίων 10,2 εκ. θέσεις θα διατεθούν για πτήσεις στο δίκτυο εξωτερικού”.

Σημειώνεται πως το νέο πρόγραμμα πτήσεων της Aegean για το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here