291 προϊόντα των Κυκλάδων με τη σφραγίδα του δικτύου Aegean Cuisine

Τα αποτελέσματα του Β’ κύκλου αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine ανακοίνωσε σήμερα το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα προϊόντα αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και κριτηρίων που έχει θεσπίσει το δίκτυο, από επταμελή επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και ευρέως αναγνωρισμένες προσωπικότητες στον χώρο της οινο-γαστρονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής και πιο συγκεκριμένα οι: Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης (δημοσιογράφος οίνου), η Νανά Δαρειώτη (δημοσιογράφος γαστρονομίας), η Μαριάννα Κομητοπούλου (Υπεύθυνη Marketing Akros.gr), ο Δημήτρης Ρουσουνέλος (δημοσιογράφος γαστρονομίας), η Θάλεια Τσιχλάκη (δημοσιογράφος γαστρονομίας), η Ελένη Ψυχούλη (δημοσιογράφος γαστρονομίας) και η Έλενα Δημακοπούλου (Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και Πρόεδρος της επιτροπής).

Η Επιτροπή συνεδρίασε στις αρχές Ιουνίου και μετά τον απαραίτητο έλεγχο των αιτήσεων και των νομιμοποιητικών εγγράφων των επιχειρήσεων, προχώρησε στη γευστική δοκιμή των 96 προϊόντων που απέστειλαν 29 παραγωγοί από 10 νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Κέα, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σίφνο, Σύρο, Σχοινούσα και Τήνο).

[adning id="140783"]

Οι κατηγορίες προϊόντων ήταν οι εξής: αλλαντικά, αποξηραμένοι καρποί & φρούτα, αρτοσκευάσματα-πίτες, βότανα-μπαχαρικά, γαλακτοκομικά, γλυκά, γλυκά κουταλιού, ελαιόλαδο-ελιές, ζυμαρικά, κρασί, μαρμελάδες, μεζέδες-ορεκτικά, μέλι, μπύρα, ξύδι, όσπρια, παξιμάδια-μπισκότα, ποτά, ροφήματα, σάλτσες, τουρσιά-διατηρητέα, τσίπουρο, τυριά, φρούτα-λαχανικά, χυμοί. Για κάθε προϊόν συμπληρώθηκε ξεχωριστή φόρμα αξιολόγησης, με σαφή αιτιολογία στις περιπτώσεις μη ένταξης.

Από το σύνολο των προϊόντων, στον β’ κύκλο εντάσσονται 76 νέα προϊόντα και έτσι ο αριθμός των προϊόντων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine φτάνει πια τα 291, εκ των οποίων τα 38 είναι από τη Σαντορίνη

Όλοι οι παραγωγοί που κατέθεσαν αιτήσεις έχουν ήδη ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και έχει ήδη σταλεί το ειδικό σήμα “Aegean Cuisine Recommended” σε αυτούς που τα προϊόντα τους εντάσσονται στο δίκτυο, ώστε να τα κάνουν την ανάλογη σηματοδότηση

Ο πλήρης κατάλογος των προϊόντων είναι διαθέσιμος εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη