20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

387 κυκλαδίτικα προϊόντα με τη σφραγίδα του δικτύου Aegean Cuisine

Share

Τα αποτελέσματα του Γ’ κύκλου αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Τα προϊόντα αξιολογήθηκαν βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και κριτηρίων που έχει θεσπίσει το δίκτυο, από επταμελή επιτροπή στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και ευρέως αναγνωρισμένες προσωπικότητες στον χώρο της οινο-γαστρονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής και πιο συγκεκριμένα οι: Γιώργος Χατζηγιαννάκης (Ιδιοκτήτης εστιατορίου “Σελήνη”, Πρόεδρος της Επιτροπής), Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης (δημοσιογράφος οίνου), Νανά Δαρειώτη (δημοσιογράφος γαστρονομίας), Μαριάννα Κομητοπούλου (Υπεύθυνη Marketing Akros.gr), Δημήτρης Ρουσουνέλος (δημοσιογράφος γαστρονομίας), Θάλεια Τσιχλάκη (δημοσιογράφος γαστρονομίας) και Χριστίνα Σαρρή (Σύμβουλος Διοίκησης για θέματα Επικοινωνίας & Ανάπτυξης, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων).

Η Επιτροπή συνεδρίασε στις 23 Φεβρουαρίου 2019 και αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο των αιτήσεων και των νομιμοποιητικών εγγράφων των επιχειρήσεων, προχώρησε και στη γευστική δοκιμή των 151 προϊόντων που απέστειλαν 32 παραγωγοί από 10 νησιά των Κυκλάδων (Άνδρο, Αμοργό, Ίο, Κέα, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σέριφο, Σύρο, και Τήνο).

Οι κατηγορίες προϊόντων ήταν οι εξής: αποξηραμένοι καρποί & φρούτα, βότανα-μπαχαρικά, γαλακτοκομικά, γλυκά, γλυκά κουταλιού, κρασί, λάδι, μαρμελάδες, μέλι, όσπρια, παξιμάδια-μπισκότα, ποτά/αποστάγματα, πρώτες ύλες, σάλτσες, τουρσιά-διατηρητέα, τυριά. Για κάθε προϊόν συμπληρώθηκε ξεχωριστή φόρμα αξιολόγησης, με σαφή αιτιολογία στις περιπτώσεις μη ένταξης.

Από το σύνολο των προϊόντων, στον γ’ κύκλο εντάσσονται 96 νέα προϊόντα και έτσι ο αριθμός των προϊόντων που προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine φτάνει πια τα 387εκ των οποίων τα 53 είναι από τη Σαντορίνη.

Όλοι οι παραγωγοί που κατέθεσαν αιτήσεις έχουν ήδη ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και έχει ήδη σταλεί το ειδικό σήμα “Aegean Cuisine Recommended” σε αυτούς που τα προϊόντα τους εντάσσονται στο δίκτυο, ώστε να τα κάνουν την ανάλογη σηματοδότηση.

Με την ένταξή τους αυτή θα μπορούν, όσοι από τους παραγωγούς το επιθυμούν, να γίνουν μέλη ενός πρωτοποριακού δικτύου επιχειρήσεων (business cluster), στο οποίο θα
συμμετάσχουν τοπικές επιχειρήσεις και παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας, ενώνοντας έτσι τις δυνάμεις τους με στόχο την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους καθώς και την είσοδό τους σε νέες αγορές. Για τη νέα αυτή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων θα υπάρξει σύντομα σχετική ενημέρωση και ανακοίνωση.

Ο πλήρης κατάλογος των προϊόντων είναι διαθέσιμος εδώ.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη