Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Πρέβελης για δύο ημέρες

Με ανακοίνωσή της η “Αιγαίον Πέλαγος Θαλάσσιες Γραμμές” ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια με το πλοίο “Πρέβελης” σήμερα Πέμπτη 18/4 από Ρόδο προς Χάλκη-Διαφάνι-Κάρπαθο-Κάσο-Ανάφη-Σαντορίνη-Μήλο-Πειραιά και αύριο Παρασκευή 19/4 από Πειραιά προς Μήλο-Σαντορίνη-Ανάφη-Ηράκλειο-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Το πλοίο χθες το απόγευμα προσέκρουσε στην προβλήτα κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο Διαφάνι Καρπάθου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμής στο εξωτερικό περίβλημα της πρύμνης κάτω από τον καταπέλτη, μήκους περίπου 130cm και πλάτους περίπου 10cm. Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ στη συνέχεια του επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, για λιμένα Ρόδου.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν ήδη από το Διαφάνι, με νοικιασμένα πλωτά μέσα και λεωφορεία, στον αερολιμένα Καρπάθου, όπου η εταιρεία έχει ναυλώσει αεροπλάνο, ειδικά για το σκοπό αυτό, με προορισμό την Ρόδο και το οποίο αναμένεται να αναχωρήσει σε λίγη ώρα.

“Ευελπιστούμε για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης, και σε περίπτωση που δεν καταστεί άμεσα δυνατή αυτή, το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την ΑΝΕΚ αλλά και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εξυπηρέτησης της γραμμής και των αναγκών των νησιών” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Νεότερη ενημέρωση 19/4 – ώρα 16:00
Έκτακτα δρομολόγια προς αναπλήρωση του “Πρέβελης”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here