3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας & Θηρασίας: Το ετήσιο ραντεβού της μαθητικής κοινότητας

Στις 10-12 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θήρας και Θηρασίας, όπως πάντα με την επιμέλεια της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Θήρας, στους φιλόξενους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας, στη Βλυχάδα.

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, πρωταρχικός σκοπός του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τη Σαντορίνη και τη Θηρασία να παρουσιάσουν σ’ ένα ευρύτερο κοινό τη δουλειά που κάνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Το Μαθητικό Φεστιβάλ δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για συνεργασία, έκφραση, δημιουργία και αλληλεπίδραση, έναν κοινό τόπο επικοινωνίας. Το φάσμα δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ περιλαμβάνει: εικαστικές δημιουργίες, μουσική-χορό – θέατρο, τεχνολογία, εκθέσεις/παρουσιάσεις.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ του 2019, στο οποίο θα λάβουν μέρος μαθητές από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, έχει πάρει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ υλοποιείται με τη συνεργασία του ΔΑΠΠΟΣ.

Η πρώτη διοργάνωση Μαθητικού Φεστιβάλ στη Σαντορίνη έγινε τον Μάιο του 2017. Στα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας του στα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της Σαντορίνης, το Φεστιβάλ αγκαλιάστηκε και υποστηρίχθηκε από το σύνολο των εκπαιδευτικών, παιδιών και γονέων, αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις και δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για το φετινό, στις 10-12 Μαΐου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη