14.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

3ος δημοφιλέστερος μεσογειακός προορισμός για διακοπές πολυτελείας η Ελλάδα

Με βάση μελέτη του Sete Intelligence με θέμα "Προφίλ εισερχόμενου Τουρισμού Πολυτελείας για Διακοπές στην Μεσόγειο, 2016"

Share

Περίπου 400.000 τουρίστες της κατηγορίας των διακοπών πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας, υποδέχτηκε η Ελλάδα το 2016, φέρνοντάς την στην 3η θέση των δημοφιλέστερων προορισμών αυτής της κατηγορίας στη Μεσόγειο, πίσω από την Ιταλία (1η) και την Ισπανία (2η). Η αγορά για διακοπές πολυτελείας στη Μεσόγειο αριθμεί συνολικά περίπου 4,4 εκ., εκ των οποίων τα 2 εκ. προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ τα υπόλοιπα 2,4 εκ. από χώρες εκτός Ευρώπης.

Αυτό προέκυψε από μελέτη του Sete Intelligence με θέμα Προφίλ εισερχόμενου Τουρισμού Πολυτελείας για Διακοπές στην Μεσόγειο, 2016″, που έχει ως σκοπό την καταγραφή και παρουσίαση αναλυτικών στοιχείων για το προφίλ του τουρισμού για διακοπές πολυτελείας σε προορισμούς της Μεσογείου. Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία της IPK International, εταιρίας με εξειδίκευση στην έρευνα της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς των τουριστών.

Ως “Μεσόγειος” νοούνται οι ακόλουθοι προορισμοί: Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Νότια Γαλλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Κύπρος, Κροατία, Μάλτα, Βουλγαρία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αλβανία.

Ως “διακοπές πολυτελείας” χαρακτηρίζονται οι διακοπές με δαπάνες > € 750 ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο για διάρκεια παραμονής 1-3 νύχτες, ή > € 500 ανά διανυκτέρευση και ανά άτομο για διάρκεια παραμονής > 4 νύχτες.

[adning id="140783"]


Τα υπόλοιπα συμπεράσματα της έρευνας συμπυκνώνονται στα παρακάτω:

  • Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι/ημέρα ανήλθε σε 4.498 €/833 € στο σύνολο, 3.242 € / 772 € από Ευρώπη και 5.518 €/866 € από χώρες εκτός Ευρώπης. Στα ποσά αυτά συμπεριλαμβάνεται η αξία του αεροπορικού εισιτηρίου ή άλλου μεταφορικού μέσου.
  • Η σημαντικότερη ηλικιακή ομάδα ήταν 35-44 ετών και η πλειοψηφία ήταν άνδρες.
  • Σχεδόν 4 στους 5 ταξιδιώτες είχαν ανώτερο οικογενειακό εισόδημα και ανώτερη επίπεδο εκπαίδευσης.
  • Σχεδόν 1 στους 2 έμεινε σε ξενοδοχείο 4*, ενώ ήταν αμελητέο το ποσοστό των ταξιδιωτών που έκαναν κράτηση διαμονής μέσω πλατφόρμας διαμοιρασμού.
  • Η προτιμώμενη μέση διάρκεια παραμονής των περισσότερων Ευρωπαίων ταξιδιωτών ήταν 1-3 νύχτες ενώ των ταξιδιωτών εκτός Ευρώπης 4-7 νύχτες.
  • Ο συχνότερος τύπος διακοπών των Ευρωπαίων ήταν για “Ήλιο & Θάλασσα” ενώ των μη Ευρωπαίων για “Περιηγητικό Τουρισμό”.
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη