Σε εξέλιξη στην Αθήνα το κορυφαίο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA

Περισσότεροι από 500 τουριστικοί πράκτορες από τις ΗΠΑ βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, με αφορμή τη διεξαγωγή του κορυφαίου συνεδρίου της Ένωσης Αμερικανών Ταξιδιωτικών Γραφείων ASTA Destination Expo 2018. Η πολύ σημαντική αυτή διοργάνωση εξασφαλίστηκε με πρωτοβουλία και επαφές της υπουργού Τουρισμού με την ASTA πριν έναν χρόνο και πραγματοποιείται σε συνεργασία της ASTA με την αντίστοιχη ελληνική FedHATTA, και με την υποστήριξη του ΕΟΤ. Η παρουσία των Αμερικανών συνέδρων στην Ελλάδα συνιστά μεγάλη ευκαιρία για την προώθηση και προβολή της χώρας στην αμερικανική τουριστική αγορά.

Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε χθες (Κυριακή 15/4) η κα Κουντουρά σε εντυπωσιακή τελετή στο Ηρώδειο. Η Υπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο στρατηγικό άνοιγμα του υπουργείου Τουρισμού στην αμερικανική αγορά που έχει οδηγήσει σε διψήφια αύξηση των αφίξεων την τελευταία τριετία, με περισσότερους πλέον από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς επισκέπτες ετησίως, και στην προοπτική ο αριθμός αυτός να ενισχυθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Τόνισε επίσης ότι αποτέλεσε στρατηγική επιλογή του υπουργείου Τουρισμού η προσέλκυση τουριστικών διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας στη χώρα μας, όπως η συγκεκριμένη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο δυναμικής αύξησης όλων των τουριστικών μεγεθών, που καθιστούν την Ελλάδα κορυφαίο ελκυστικό προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις.

Την επίσημη τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Jeοffry Pyatt, ο οποίος εξήρε την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική της Ελλάδας. Στο ιδιαίτερα θετικό περιβάλλον για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια και τη στενότερη τουριστική συνεργασία, επισήμαναν στις ομιλίες τους μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της ASTA κ. Zane Kerby, o πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, κ. Jay M. Ellenby και ο πρόεδρος της FedHATTA κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου με παρουσιάσεις για την δυναμική προώθηση και προβολή της Ελλάδας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη