Αναπτυξιακός Νόμος: 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, για το καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων”

Ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2022 ο 1ος κύκλος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο καθεστώς “Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων” του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022. Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης κατατέθηκαν συνολικά 562 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων προς υπαγωγή, συνολικού προϋπολογισμού 1.618.160.677,83 €.

Θυμίζουμε ότι από το συγκεκριμένο καθεστώς είχαν εξαιρεθεί επενδυτικά σχέδια με τόπο εγκατάστασης την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου και από την Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, τον Δήμο Θήρας, πλην της Δημοτικής Κοινότητας Θηρασίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των παραπάνω αιτήσεων υπαγωγής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο 4887/2022.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η υποβολή των αιτήσεων για το καθεστώς της Αγροδιατροφής μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του Αναπτυξιακού Νόμου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Δεκεμβρίου 2022. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσης η προκήρυξη του καθεστώτος “Επιχειρηματικότητα 360ᵒ”, που θα καλύπτει σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη