Amazon Web Services: Νέες προσθήκες και εφαρμογές στο παγκόσμιο case study της Νάξου

Εκτενές άρθρο για το πρωτοποριακό έργο “Naxos Smart Island” που στήνει η Amazon Web Services στο νησί της Νάξου φιλοξενεί το newmoney.gr.

Το Naxos Smart Island στοχεύει να καταστήσει τη Νάξο ως ένα τεχνολογικά έξυπνο νησί, αναπτύσσοντας μέσω του cloud εφαρμογές και υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών. Για την επίτευξη αυτού του στόχου συνεργάζονται μια σειρά από εταιρείες, μεγάλες πολυεθνικές ή και μικρότερες τοπικές.  Μάλιστα από τη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης του προγράμματος τον περασμένο Οκτώβριο, προστίθενται διαρκώς νέοι εταίροι με νέα προγράμματα και εφαρμογές.

Η περίπτωση της Νάξου βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής κατά το φετινό παγκόσμιο συνέδριο της AWS στο Λας Βέγκας. Μιλώντας στο Newmoney, ο επικεφαλής Ευρώπης της AWS στο σκέλος του Δημόσιου Τομέα (Public Sector) κ. Κάμερον Μπρουκς έκανε γνωστό πως γίνονται συζητήσεις για επέκταση του προγράμματος και σε άλλα νησιά, ενώ ενδιαφέρον για ανάλογα προγράμματα έχει εκδηλωθεί και από άλλες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο του Στέλιου Μορφίδη εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη