Σαντορίνη: 63 μέρες φέτος με αυξημένη επιβάρυνση από την κρουαζιέρα

Συνολικά 63 μέρες μέσα στην φετινή σεζόν, η κίνηση στη Σαντορίνη από την κρουαζιέρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τον αριθμό των επισκεπτών που θα αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια να ξεπερνά το ημερήσιο όριο των 8.000 ατόμων, αφού το berth allocation system για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας είχε εγκαταλειφθεί το τελευταίο διάστημα. Το σύστημα θα επανέλθει σε χρήση για τις κρουαζιέρες του 2025, οπότε θα ισχύει και πάλι ο κόφτης των 8.000 επισκεπτών ημερησίως.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη των εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) που συμμετείχαν χθες (4/3) σε ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Θήρας για τη διαχείριση των ροών κρουαζιέρας και για θέματα ασφάλειας (ISPS Code) καθώς και εξυπηρέτησης των επισκεπτών. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΕΕΚΦΝ δεσμεύτηκαν να κάνουν το καλύτερο δυνατόν, προκειμένου να διευκολυνθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί για το 2024.

Θυμίζουμε ότι σε πρόσφατη παρέμβασή του στην ημερίδα της ΕΛΛΕΤ, ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος είχε αναφέρει πως λόγω της μη εφαρμογής του συστήματος κατανομής των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων τα τελευταία χρόνια, από τους 960.000 επισκέπτες το 2019, φέτος θα φτάσουμε στους 1.300.000, ενώ η πρόβλεψη για του χρόνου είναι 1.500.000.

Στη συνάντηση από πλευράς του Δήμου Θήρας συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Ιάκωβος Λιγνός, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Γιώργος Νομικός, ο Πρόεδρος του Τελεφερίκ Αρτέμης Καφούρος, καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Τάσος Κονιδάρης.

Στη σύσκεψη συμμετείχε επίσης η Λιμενάρχης Θήρας Παναγιώτα Κούτρα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Νομικός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λεμβούχων και Αντιπρόεδρος της ΕΕΚΦΝ Νίκος Κανακάρης, ο Πρόεδρος της ΕΕΚΦΝ Γιώργος Κουμπενάς, ο γενικός διευθυντής Αντώνης Καλούδης και τα μέλη της Ένωσης Γιάννης Ευσταθίου και Ιερώνυμος Γεωργίου.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης όπου ήταν παρών και ο Δήμαρχος Θήρας, επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα και η πρόθεση συνεργασίας των δύο πλευρών, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του προορισμού.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη