“Αφρός & Φυσαλλίδες 2018” την Κυριακή 16/12 στην Αθήνα

Ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά και σαμπάνιες δίνουν ραντεβού την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα, για την έκθεση Αφρός και Φυσαλλίδες 2018, που παρουσιάζει για 12η χρονιά τους πιο εκλεκτούς αφρώδεις οίνους της αγοράς για το γιορτινό τραπέζι.

Απ’ όπου κι αν προέρχονται, τα αφρώδη κρασιά είναι γοητευτικά, μαγικά, συναρπαστικά και ελκυστικά. Η πατρίδα τους, η Καµπανία, έγινε πασίγνωστη χάρη σε αυτά, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν πολλές άλλες χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Φέτος, στην εκδήλωση Αφρός και Φυσαλλίδες θα υπάρχουν προς δοκιμή σχεδόν 100 αφρώδεις οίνοι, από τη Γερμανία, την Ισπανία (όπως Cavas), την Ιταλία (όπως Brachetto, Moscato d’Asti και Prosecco) και, βέβαια, τη Γαλλία την πατρίδα της σαμπάνιας.

Τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών, ακόμα κι αν αυτές έχουν καθιερωθεί για αυτά. Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις συχνά έξυπνες και εντυπωσιακές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη θα είναι στην Αφρός και Φυσαλλίδες από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά, αλλά και από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Λήμνο, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, για να δοκιμαστούν και να εκτιμηθούν.

Φέτος, για πρώτη φορά, για τους λάτρεις και γνώστες της σαμπάνιας, θα λειτουργήσει σε ξεχωριστή αίθουσα το Champagne Βar by FNL, με premium σαμπάνιες ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και φρέσκα στρείδια Ατλαντικού Fine de Claire, με επιπλέον κόστος δοκιμής. Στην ίδια αίθουσα θα διατίθενται, επίσης, ισπανικά αλλαντικά υψηλής ποιότητας της Greek Luxury Products, αρτοποιήματα του Queen Bee και εκλεκτοί καφέδες Nespresso, από έξι διαφορετικές χώρες.

Ώρες λειτουργίας:
12:00-14:00 Επαγγελματίες | 14:00-20:00 Οινόφιλοι
Είσοδος: 10€ (με αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και κατάλογο κρασιών)
Η είσοδος στο Champagne Bar προϋποθέτει την αγορά κουπονιών αξίας 30€.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη