Καθησυχαστικός ο Γ. Λεονταρίτης στη συνάντηση με τους φορείς κρουαζιέρας

Στη διαπίστωση ότι η κατάσταση του λιμανιού του Αθηνιού και του οδικού δικτύου της Σαντορίνης που επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία μεγιστοποιήθηκε υπερβολικά ως προς την πραγματική της διάσταση, κατέληξε η πολύωρη συνάντηση που είχαν σήμερα (22/4) ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Έπαρχος Θήρας κος Γιώργος Λεονταρίτης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κος Γιάννης Ευδαίμων με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της ΕΕΚΦΝ, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για τα θέματα που αφορούν στον Αθηνιού και το οδικό δίκτυο που συνδέει αυτόν με την κεντρική οδική αρτηρία του νησιού, ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσαν οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις. Στη συνάντηση πήραν μέρος και εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Η ΕΕΚΦΝ επεσήμανε την ανάγκη άμεσων ενεργειών, για την αποκατάσταση των ζημιών, σε όλα τα τμήματα και τις περιοχές που εξυπηρετείται η κίνηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών – τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια και επισκέπτονται τα ενδιαφέροντα της ευρύτερης περιοχής.

Από τη Διοίκηση της Ένωσης ζητήθηκε επίσης η εξέταση και ο σχεδιασμός δημιουργίας εγκαταστάσεων λιμένος και σε άλλη περιοχή και θέση, προκειμένου να ανακουφιστεί ο Αθηνιός που κρίνεται ανεπαρκής για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών. Με την ευκαιρία συζητήθηκε και το θέμα που αφορά τις διαδικασίες, σχετικά με την κατασκευή του δεύτερου τελεφερίκ, που συζητείται επί χρόνια, με σκοπό την αυτόνομη εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας.

[adning id="140783"]

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον των αρμοδίων τοπικών φορέων –Αντιπεριφέρειας Κυκλάδων και Λιμενικού Ταμείου Θήρας– και η χωρίς καθυστέρηση από πλευράς τους δρομολόγηση όλων των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου να εκτελεστούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα στον Αθηνιό (επάρκεια κρηπιδωμάτων παραβολής των σκαφών που αποεπιβιβάζουν τους επισκέπτες τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια, αποκατάσταση λειτουργίας του χερσαίου χώρου για τη στάθμευση των λεωφορείων που παραλαμβάνουν τους επισκέπτες για τις εκδρομές). Ως προς την ασφάλεια του ανηφορικού δρόμου, που συνδέει τον Αθηνιού με την κεντρική οδική αρτηρία, επιβεβαιώθηκε εγγράφως, από αρμόδιους τεχνικούς της Διευθύνσεως Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η ασφάλεια κυκλοφορίας στον δρόμο, καθώς και οι μικρές παρεμβάσεις σε δύο σημεία αυτού, από πλευράς αποκαταστάσεως άμεσα, περιορισμένης εκτάσεως ζημιών.

Τα στελέχη της ΕΕΚΦΝ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δυνατότητα της ομαλής και απρόσκοπτης συνέχισης της κρουαζιέρας στη Σαντορίνη και κατ’ επέκταση στον ελλαδικό χώρο, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα υπάρχει απευθείας επικοινωνία για οποιαδήποτε εξέλιξη στα θέματα που συζητήθηκαν, με σκοπό πάντα την -με τον καλύτερα δυνατό τρόπο- εξυπηρέτηση των καταπλεόντων κρουαζιεροπλοίων και ιδιαίτερα των επιβατών τουριστών που μεταφέρονται με αυτά.

“Διαβεβαιώνω άπαντες ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε αγαστή συνέργεια με τους τοπικούς φορείς του νησιού προκειμένου να διαφυλάξουμε το τουριστικό μας προϊόν. Όπως και στο παρελθόν, η συνεργασία μας με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας υπήρξε άριστη και θα εξακολουθήσει να είναι και στο μέλλον” δήλωσε ο κος Λεονταρίτης μετά το τέλος της συνάντησης, συμπληρώνοντας: “Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της Σαντορίνης για την ομοψυχία, την υπευθυνότητα και τη συντεταγμένη θέση τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος”.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη