Νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο Νταβίντ Σασόλι

Ο Ιταλός σοσιαλιστής Νταβίντ Σασόλι εξελέγη σήμερα (3/7/2019) πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο 63χρονος Σασόλι, πρώην δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής από το 2009, εξελέγη με 345 ψήφους επί 667 εγκύρων στον  δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας από τους ευρωβουλευτές, κατά την πρώτη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προήλθε από τις ευρωεκλογές του περασμένου Μαΐου.

Θα ηγηθεί του Κοινοβουλίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2022.

Αμέσως μετά την εκλογή του, στο σύντομο διάγγελμά του προς την ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργου, ο νέος πρόεδρος του ΕΚ, αφού ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές της 9ης νομοθετικής περιόδου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, ανέφερε πως “τους τελευταίους μήνες, πολλοί προσπάθησαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά του διχασμού και της σύγκρουσης, πράγματα που νομίζαμε ότι αποτελούσαν θλιβερές αναμνήσεις από το παρελθόν μας. Αντίθετα, οι πολίτες μας έδειξαν ότι πιστεύουν ακόμα σε αυτό το μοναδικό εγχείρημα, το μόνο που μπορεί να προσφέρει απαντήσεις στις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε”.

“Πρέπει να βρούμε τη δύναμη να επανεκκινήσουμε τη διαδικασία της ενοποίησης, αλλάζοντας την ΕΕ ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε σθεναρά στις ανάγκες των πολιτών και να προσφέρουμε πραγματικές απαντήσεις στις ανησυχίες τους, στην ολοένα αυξανόμενη αίσθηση απώλειας” πρόσθεσε ο Πρόεδρος Σασόλι, υπογραμμίζοντας επίσης τις προτεραιότητες που το Κοινοβούλιο θα πρέπει να επιδιώξει τα προσεχή χρόνια. “Βρισκόμαστε εν μέσω μνημειωδών μεταβολών: η απασχόληση των νέων, το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, οι ψηφιακές εξελίξεις και νέες ισορροπίες στην παγκόσμια σκηνή, για να αναφέρω μόνο μερικές από αυτές, χρειάζονται νέες ιδέες και θάρρος”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη