Γαλάζιες σημαίες 2012

Οι παραλίες της Σαντορίνης “Καμάρι 1”, “Καμάρι 2” και Περίσσα είναι υποψήφιες για “Γαλάζια Σημαία” για το 2012.

Η υποβολή των αιτήσεων από την ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. έγινε εμπρόθεσμα και συγκεκριμένα στις 18/1/2012.  Επειδή οι “Γαλάζιες Σημαίες” των ακτών “Καμάρι 1” και “Καμάρι 2” είχαν αφαιρεθεί την προηγούμενη χρονιά, φέτος καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια για την επανανάκτησή τους.

Σύμφωνα με τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” είναι 13.475 ευρώ.

Η “Γαλάζια Σημαία“, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 41 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ” (“BLUE FLAGS”) ξεκίνησε πιλοτικά για πρώτη φορά στη Γαλλία, το 1985, αλλά η ουσιαστική έναρξή του ήταν την 5η Ιουνίου 1987, διεθνή ημέρα Περιβάλλοντος, οπότε και παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως «πρωτότυπη Περιβαλλοντική Δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουομένων».
Από το 2000 συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 49 σήμερα χώρες από όλες σχεδόν τις ηπείρους, δηλαδή όχι μόνο της Ευρώπης, και ο υπεύθυνος διεθνώς χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Foundation for Environmental Education = Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, για τους επισκέπτες τους, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη