Θρυλικό “νταμπλ” παγκόσμιων μεταλλίων για την Ευαγγελία Πλατανιώτη

Χάλκινο και στο Ελεύθερο Σόλο

Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και του ελληνικού αθλητισμού έγραψε σήμερα (22/6) η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην έκτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, συνέχισε τις τρομερές εμφανίσεις της και πέτυχε μια ακόμα κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της κατακτώντας ένα ακόμα ιστορικό μετάλλιο, δεύτερο για τη χώρα μας στη διοργάνωση.

Εντυπωσιακή και στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο η Ευαγγελία Πλατανιώτη εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της με θέμα χορογραφίας “Φρέντι Μέρκιουρι” και μουσική το κομμάτι “Show must go on” των Queen. Βαθμολογήθηκε με 91,7667 βαθμούς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, κάνοντας θρυλικό “νταμπλ”.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο το οποίο κατακτά η Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στην ιστορία, καθώς είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες το δικό της, επίσης χάλκινο, στο Τεχνικό Σόλο.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 95,3667 β. και το ασημένιο η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 93,8000 β. Η Πλατανιώτη άφησε πίσω της εκπροσώπους από παγκόσμιες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιταλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το Μεξικό, η Γαλλία.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη