Τέσσερις οι ενδιαφερόμενοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης με ΣΔΙΤ

Ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, με την οποία διεξάγεται ο διαγωνισμός για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου “Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων Νήσου Θήρας“, έγινε πριν λίγες ημέρες, την Τρίτη 15/11, οπότε αποσφραγίστηκαν οι φάκελοι των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος (Α’ φάση) που απηύθυνε τον Αύγουστο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τέσσερις εταιρείες/σχήματα: την Άβαξ σε συνεργασία με τις Θαλής και Motor Oil, την Intrakat, τη Μυτιληναίος και την Τέρνα Ενεργειακή.

Στη συνέχεια, η επιτροπή του διαγωνισμού θα εξετάσει τους φακέλους που υπέβαλαν οι υποψήφιες εταιρείες και όσες πληρούν τα κριτήρια ποιοτικής επιλογής θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού που περιλαμβάνει τον ανταγωνιστικό διάλογο και έπειτα την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το αντικείμενο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα συνίσταται στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων της Σαντορίνης για χρονικό διάστημα έως 27 έτη, με σκοπό την εκπλήρωση των  περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί από την εθνική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση στερεών αστικών αποβλήτων. Το ακριβές χρονικό διάστημα της Σύμβασης Σύμπραξης θα καθορισθεί ειδικότερα στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Το έργο ΣΔΙΤ, αποτελείται, μεταξύ άλλων, από:
• Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) που περιλαμβάνει:
– Επεξεργασία των σύμμεικτων υπολειμματικών Απορριμμάτων
– Επεξεργασία των Ανακυκλώσιμων Υλικών από προγράμματα χωριστής συλλογής
• Μονάδα Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων Οργανικών.
• Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).

Η εκτιμώμενη συνολική αξία είναι 42.700.000 € + ΦΠΑ

Το έργο προωθεί ο Ειδικός Περιφερειακός Διαβαθμιδικός Φορέας Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου).

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη