Η έκθεση “Αναζητώντας τα Μυστικά της Γης”, 21-25/11 στην Αθήνα

Από την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, του ΕΚΠΑ φιλοξενεί έκθεση με θέμα “Αναζητώντας τα Μυστικά της Γης”. Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο Παλαιοντολογίας, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, καθημερινά από τις 09:00 έως τις 17:00.

Πρόκειται για την εκπαιδευτική διαδραστική έκθεση για όλες τις ηλικίες που είχε φιλοξενηθεί και στη Σαντορίνη στα μέσα Οκτωβρίου και που δείχνει πώς οι θαλάσσιες ερευνητικές γεωτρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίλυση των γεωλογικών μυστηρίων της Γης με επίκεντρο τη Σαντορίνη.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τις θαλάσσιες γεωτρήσεις γύρω από τη Σαντορίνη που θα γίνουν από το αμερικανικό ερευνητικό σκάφος JOIDES Resolution από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022 έως τα μέσα Φεβρουαρίου 2023. Στόχος των γεωτρήσεων είναι η ανακατασκευή της γεωλογικής ιστορίας του ηφαιστειακού συγκροτήματος των Χριστιανών, της Σαντορίνης και του Κολούμπου, συλλέγοντας πυρήνες ιζημάτων μέσα από τα ιζήματα και τα ηφαιστειακά στρώματα του πυθμένα της θάλασσας. Η αποστολή είναι μέρος του International Ocean Discovery Program (IODP) – του Διεθνούς Προγράμματος Εξερεύνησης των Ωκεανών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 21/11 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την αποστολή και τις γεωτρήσεις των ωκεανών από επιστήμονες και προσωπικό της αποστολής, “IODP expedition 398”, στο αμφιθέατρο Α13 του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος από τις 16:00 έως τις 18:30.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη