Σαντορίνη: “Μένουμε σπίτι”, έρχονται τουρίστες

Άστοχη τοποθέτηση από τον Πρόεδρο των Φηρών

Σάλο προκάλεσε η ανάρτηση του Προέδρου της Κοινότητας Θήρας (Φηρών) Πάνου Καβαλλάρη νωρίς σήμερα (23/7) το πρωί, που προειδοποιούσε για μια δύσκολη μέρα για την πόλη των Φηρών, εν αναμονή 17.000 επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια, ζητώντας παράλληλα κατά το δυνατόν μείωση των μετακινήσεων! Η ανάρτηση ήρθε μάλιστα λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη διυπουργική τηλεδιάσκεψη για τα φλέγοντα θέματα της Σαντορίνης, μεταξύ των οποίων και η τουριστική διαχείριση του προορισμού.

Με τις μνήμες των lockdown από την εποχή της πανδημίας ακόμη νωπές, οτιδήποτε παραπέμπει σε περιορισμό μετακινήσεων, ειδικά προς όφελος των “ξένων”, αγγίζει ευαίσθητες χορδές και ξεσηκώνει πλήθος αντιδράσεων. Η ανάρτηση διαγράφηκε λίγες ώρες αργότερα, αλλά με τα σχόλια που συγκέντρωσε πρόλαβε να γίνει viral, εντός και εκτός Σαντορίνης.

Είναι γεγονός πως από την αρχή της φετινής τουριστικής σεζόν, ο Δήμος Θήρας είχε προειδοποιήσει για 63 μέρες με ιδιαίτερη επιβάρυνση από τις ροές κρουαζιέρας, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών που θα έφταναν στο νησί θα ξεπερνούσε το επιθυμητό ημερήσιο όριο των 8.000 ατόμων, αφού τα τελευταία χρόνια το berth allocation system λειτουργούσε με άλλα δεδομένα. Είχε καταστήσει επίσης ξεκάθαρο πως ο κόφτης των 8.000 επισκεπτών ημερησίως θα επανέλθει για τις κρουαζιέρες του 2025, με βάση το 80% της δυναμικότητας των πλοίων, κίνηση την οποία στηρίζει και η CLIA.

Διαφήμιση

Στις αρχές του μήνα, όταν δημοσιεύαμε στο Atlantea το πρόγραμμα κρουαζιέρας του Ιουλίου, είχαμε επίσης αναφέρει πως όλες τις Τρίτες του μήνα, οι δυναμικότητες των προγραμματισμένων κρουαζιερόπλοιων θα ξεπερνούσαν κατά πολύ το επιθυμητό όριο των 8.000 επισκεπτών.

Όμως από τις εύλογες παραινέσεις να οπλιστούν οι κάτοικοι με υπομονή τις δύσκολες ημέρες, ειδικά όσοι κινούνται κοντά στα σημεία που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών και η κίνηση είναι αυξημένη, να φτάνουμε στην παράκληση να ελαττώσουν κατά το δυνατό τις μετακινήσεις τους, είναι τουλάχιστον άστοχο.

Σημειωτέον ότι και ο αριθμός των 17.000 επισκεπτών ήταν υπερβολικός, αφού η δυναμικότητα των τεσσάρων προγραμματισμένων για σήμερα κρουαζιεροπλοίων έφτανε συνολικά τα 12.672 άτομα. Κακώς, αλλά έχουμε συν-υπάρξει και θα συν-υπάρξουμε φέτος και με περισσότερους!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη