“Αφρός & Φυσαλλίδες 2019” την Κυριακή στην Αθήνα

Ελληνικά και ξένα αφρώδη κρασιά και σαμπάνιες δίνουν ραντεβού την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα, για την εκδήλωση Αφρός και Φυσαλλίδες 2019, που παρουσιάζει για 13η χρονιά τους πιο εκλεκτούς αφρώδεις οίνους της αγοράς για το γιορτινό τραπέζι.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν και παραμένει διττός:
1. Να δοκιμαστούν σαμπάνιες και άλλοι αφρώδεις οίνοι λίγο πριν την περίοδο που η κατανάλωσή τους κορυφώνεται (εορτές Χριστουγέννων), ώστε να επιλεγούν ετικέτες που θα καταναλωθούν κατά τη διάρκειά τους και
2. Να μυηθεί το οινόφιλο κοινό στην κατανάλωση αφρωδών οίνων όλο τον χρόνο, χωρίς ή με φαγητό, σε κάθε περίπτωση όχι απαραίτητα με αφορμή κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.

Ανεξαρτήτως προέλευσης τα αφρώδη κρασιά είναι πάντα γοητευτικά, συναρπαστικά και ελκυστικά. Η πατρίδα τους, η Καµπανία (Γαλλία), έγινε πασίγνωστη με τις σαμπάνιες της, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Φέτος, στην εκδήλωση θα υπάρχουν περίπου 100 αφρώδεις οίνοι από διάφορες χώρες.

Όσον αφορά τις σαμπάνιες, η Αφρός & Φυσαλλίδες 2019 πρωτοτυπεί. Εκτός από αυτές που θα βρίσκονται εκεί μέσω των συμμετεχόντων εισαγωγέων, ένα από τα σταντ της εκδήλωσης θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε επιλεγμένες ετικέτες μικρών παραγωγών, τα ονόματα των οποίων στη Γαλλία αποτελούν τάση, όπως Ulysse Collin, Domaine Huré και Domaine De Sousa. Ανάμεσά τους και ο κορυφαίος οίκος του Jacques Selosse. Οι σαμπάνιες από μικρά κτήματα (Champagnes de vignerons) είναι αυτή τη στιγμή τάση στη Γαλλία και οι επισκέπτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται με προϊόντα που δεν εισάγονται ακόμα στην Ελλάδα. Τα κρασιά αυτά, όπως και άλλες ακριβές σαμπάνιες ή ανάλογης τιμής αφρώδεις οίνοι θα διατίθενται προς δοκιμή (ποσότητα 50ml) με μια επιπλέον οικονομική συμμετοχή του επισκέπτη, σε τιμή κόστους. Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των κρασιών παραμένει υπό ελεύθερη δοκιμή για όσους επισκεφθούν την εκδήλωση, δηλαδή μόνο με το κόστος εισόδου σε αυτήν (8 ευρώ γενική είσοδος, 5 ευρώ για φοιτητές).

Μιλώντας για τα ελληνικά αφρώδη, αξίζει να σημειωθεί πως αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και δεν προέρχονται πια μόνο από το Αμύνταιο, τη Ζίτσα και τη Ρόδο, όπου παράγονται παραδοσιακά. Έχουν δε βελτιωθεί τόσο πολύ, που στέκονται ανταγωνιστικά έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, σε αρώματα, σε γεύση, ακόμα και σε ευφάνταστες συσκευασίες.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Ώρες λειτουργίας: 13:00-20:00

Είσοδος: 8 ευρώ, 5 ευρώ για φοιτητές. Περιλαμβάνεται το ποτήρι της εκδήλωσης και ο κατάλογος κρασιών προς δοκιμή. Επιπλέον κουπόνια για προαιρετική δοκιμή σπάνιων και ακριβών κρασιών στα 3 ευρώ έκαστο.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη