20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ένα “πράσινο” Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο την Κυριακή στο Εμπορείο

Share

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων Εμπορείου-Περίσσας ανέλαβε μια “πράσινη” πρωτοβουλία και πλέον θα πραγματοποιεί τις δράσεις του χωρίς πλαστικά μιας χρήσης, δείχνοντας τον δρόμο για την αλλαγή καθημερινών συνηθειών και πρακτικών που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη πρακτικών και λύσεων με οικολογικό αποτύπωμα, φέρνοντας κοντά σε αυτές και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

“Πράσινο” θα είναι και το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα της Κυριακής 8/12, από τις 16:00 ως τις 20:00, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Εμπορείου, καθώς όλες οι κατασκευές θα γίνουν με ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Στο εργαστήρι, τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων και των γονέων θα δημιουργήσουν ταράνδους από χαρτόνι και ρολό χαρτιού, χρησιμοποιώντας νερομπογιές και στυλό από ανακυκλώσιμα μπουκάλια και θα φτιάξουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά και κάρτα σε χαρτί με νερομπογιές. Τα στολίδια που θα στολίσουν το δένδρο της εκδήλωσης είναι από κορν φλάουρ και σόδα, ενώ τα τριγωνάκια των παιδιών θα είναι ξύλινα, από γλωσσοπιέστρα και σχοινάκι. Ο Άγιος Βασίλης που θα έρθει στη γιορτή, για πρώτη φορά φέτος δεν θα φέρει στα παιδιά δώρα από πλαστικό, αλλά από ξύλο και χαρτί. Τέλος, τα φετινά ημερολόγια για την ενίσχυση του Συλλόγου θα είναι εκτυπωμένα σε φελλό και ύφασμα.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των δράσεων ακολουθεί τις προτάσεις για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης του προγράμματος Sea Change Greek Islands, το οποίο περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους κατοίκους και επισκέπτες των Κυκλάδων. Τοπικός πρεσβευτής του προγράμματος στη Σαντορίνη είναι το “Dive In Action“.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη