Ο κ. Πέτρος Βαμβακούσης επιμελείται προσωπικά του απλώματος σταφυλιών στις ταράτσες του Οινοποιείου Βενετσάνος. Τα λευκά προρίζονται για το Vinsanto, ενώ τα μαύρα για τον “Λιαστό”. Φωτογραφία Κώστας Κωνσταντινίδης, 23/8/2020

Στη μεγαλύτερη παραγωγή βινσάντο και άλλων γλυκών κρασιών στρέφονται οι οινοπαραγωγοί τη Σαντορίνης, καθώς η φετινή χρονιά τους βρίσκει με σημαντικά αποθέματα κρασιού από την προηγούμενη, ενώ συγχρόνως η φετινή σοδειά σταφυλιών είναι πολύ μεγάλη.

Τα σταφύλια απλώνονται σε ταράτσες, αυλές και σε κάθε επίπεδο χώρο που θα μπορούσε να βρεθεί γύρω από κάθε οινοποιείο, ακόμα και ανάμεσα αε αμπέλια. Τα μεν λευκά σταφύλια προορίζονται για vinsanto, τα δε μαύρα για άλλους λιαστούς οίνους, οι οποίοι είναι λιγότερο γνωστοί, αλλά εξίσου γευστικά ενδιαφέροντες.

Λιάζονται κάτω από τον αυγουστιάτικο ήλιο για 8-12 μέρες, ανάλογα με το πόσο δροσερό είναι το σημείο του απλώματος και το πόσο γλυκό θέλει ο οινοποιός να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Στα επόμενα χρόνια και ανάλογα με το διάστημα παλαίωσης που θα επιλεγεί από κάθε οινοποιείο, τα vinsanto και τα άλλα γλυκά κρασιά θα βγούν στην αγορά. Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός χρόνος να διερευνηθεί πώς θα μπορούσαν να προωθηθούν στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές, ώστε η πώλησή τους να είναι εξσφαλισμένη.

Μια μεγάλη συλλογή, από όλα σχεδόν τα vinsanto και τους άλλους γλυκούς οίνους της Σαντορίνης, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Atlantea. Η παράδοση στη Σαντορίνη δεν επιβαρύνεται με μεταφορικά, ενώ η αποστολή στην υπόλοιπη Ελλάδα κοστίζει 3.47€, ανεξάρτητα από τον αριθμό των φιαλών.


Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here