Champions League: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Miguel A. Lopes / POOL

Την 6η κατάκτηση του Champions League πανηγύρισε απόψε (23/8) η Μπάγερν, που νίκησε με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό, που έγινε χωρίς φιλάθλους στο “Ντα Λουζ” της Λισαβόνας. Οι Βαυαροί, που επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης μετά από επτά χρόνια, έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά τον τίτλο έχοντας μόνο νίκες (11) σε όλη τη διοργάνωση, σημειώνοντας 48 γκολ και δεχόμενη μόνο 8!

Το νικητήριο γκολ για τη γερμανική ομάδα πέτυχε στο 59′ ο Κομάν, ενώ νωρίτερα στο 22′ ο Λεβαντόφσκι έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι του Νάβας. Ευκαιρίες για γκολ της Παρί Σεν Ζερμέν είχαν και οι Εμπαπέ και Νεϊμάρ όμως ο Νόιερ με καίριες επεμβάσεις του κράτησε ανέπαφη την εστία της Μπάγερν.

Ο τίτλος της Πρωταθλήτριας Ευρώπης είναι ο τρίτος που κατακτά η Μπάγερν για την περίοδο 2019-2020, μετά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γερμανίας. Η Παρί, από την πλευρά της, κατέκτησε το νταμπλ στην Γαλλία, αλλά απέτυχε στα 50 χρόνια ζωής που έκλεισε πρόσφατα να κατακτήσει για πρώτη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη