Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης: Αγωνία και προβληματισμός για την υπόλοιπη σεζόν

Την ανησυχία του για το πώς θα εξελιχθεί η υπόλοιπη τουριστική περίοδος εξέφρασε σε επικοινωνία του με το Atlantea ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος, με αφορμή την αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη Σαντορίνη.

“Όπως πάει η κατάσταση υπάρχει δυστυχώς η πιθανότητα εντός ενός μηνός να μας κλείσουν οι χώρες του εξωτερικού και εμείς φυσικά να επωμιστούμε ανυπολόγιστες συνέπειες, οικονομικές και κοινωνικές. Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες, καθώς μπήκαμε ήδη στο πορτοκαλί και όσο ανεβαίνουν τα νούμερα, πιθανόν να βρεθούμε στο κόκκινο”, σημείωσε ο κος Ηλιόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη για εμβολιασμό των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία.

Ο κος Ηλιόπουλος έθιξε και ένα ακόμα θέμα που θα ανακύψει από αύριο 17/7, οπότε γίνεται υποχρεωτικός ο εβδομαδιαίος διπλός έλεγχος για Covid-19 στο ανεμβολίαστο προσωπικό των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού. Ο ένας έλεγχος θα γίνεται με self test και ο άλλος με rapid test και τα αποτελέσματα θα πρέπει να δηλώνονται στο ΠΣ Εργάνη. Το θέμα είναι ποιος θα επωμιστεί το κόστος του rapid test.

“Θεωρώ ότι θα πρέπει να χρεώνεται το rapid test ο κάθε εργαζόμενος που δεν εμβολιάζεται, ώστε αυτή η απόφασή του να έχει και μία επίπτωση, με κόστος 20 ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή 80 ευρώ τον μήνα ή όσο χρεώνουν τα εργαστήρια. Μόνο αν μπει το χέρι στη τσέπη ίσως αλλάξει απόφαση. Η επιλογή αυτή πρέπει να έχει κόστος για τον κάθε έναν που την κάνει και όχι για την επιχείρηση στην οποία εργάζεται και κινδυνεύει να καταστραφεί από αυτή την επιλογή του κάθε εργαζόμενου”, τόνισε ο κος Ηλιόπουλος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη