Air China: Αθήνα-Πεκίνο με τρεις πτήσεις και τον χειμώνα

Τη διατήρηση των τριών πτήσεων την εβδομάδα στο δρομολόγιο Αθήνα-Πεκίνο και κατά τη χειμερινή περίοδο ανακοίνωσε χθες (15/10) η Air China, γιορτάζοντας τα δύο χρόνια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

“Ο στόχος της Air China είναι να στηρίξει τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα και να δώσει και στις δυο κουλτούρες την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα η μια την άλλη. Λόγω αυτής της θετικής εξέλιξης, με χαρά ανακοινώνουμε ότι θα έχουμε τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και ελπίζουμε να προσθέσουμε κι άλλες στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε ο κος Φαν Χεγιούν, Γενικός Διευθυντής της Air China, τονίζοντας πως η γραμμή χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται προς το καλύτερο.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κα Ιωάννα Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην ταχύτατη εξέλιξη της κινεζικής αγοράς μεταξύ των κορυφαίων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2018 σε σχέση με το 2017 η συνολική επιβατική κίνηση από την κινέζικη αγορά προς το “Ελευθέριος Βενιζέλος” (απευθείας και μέσω ενδιάμεσης στάσης) αυξήθηκε κατά 65%, ενώ ο αριθμός των επιβατών που ήρθαν απευθείας υπερτριπλασιάσθηκε μέσα σε ένα χρόνο, αφού από 19.413 τον Σεπτέμβριο του 2017 ανήλθε σε 50.369 το 2018 (ποσοστιαία αύξηση περίπου 365%). Η Κίνα πέρυσι εισήλθε στις 20 μεγαλύτερες αεροπορικές γραμμές του “Ελ. Βενιζέλος” ενώ το α’ 9μηνο του 2019 έφτασε στην 16η θέση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, το μεγαλύτερο ποσοστό των Κινέζων που έρχεται στη χώρα είναι για τουρισμό με τους περισσότερους να κατευθύνονται προς τη Σαντορίνη, ενώ ο μέση διάρκεια του ταξιδιού τους στην Ελλάδα είναι περίπου 14 ημέρες.

Τα δρομολόγια της Air China εκτελούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη