Δρομολογείται λύση για το θέμα ύδρευσης του Ημεροβιγλίου

Λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις του Ημεροβιγλίου δρομολογείται από τη ΔΕΥΑΘ με τη σημερινή δημοσιοποίηση του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου “ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙΟΥ ΝΗΣΟΥ ΘΗΡΑΣ”. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου είναι 497.000 ευρώ και εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΘ για το 2019.

Το αντικείμενο του έργου αφορά την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του Ημεροβιγλίου. Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέου αντλιοστασίου ύδρευσης μέσω του οποίου θα υδροδοτείται ο οικισμός. Το αντλιοστάσιο θα κατασκευαστεί στη θέση υφιστάμενου χώρου ομβριοσυλλογής υδάτων, πλησίον της δίδυμης υφιστάμενης δεξαμενής που βρίσκεται στην πλατεία της Μαλτέζας κάτωθεν του “Ηρώου”. Σε αυτό το αντλιοστάσιο θα τοποθετηθεί το πιεστικό συγκρότημα όπως και ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος. Το πιεστικό συγκρότημα θα αναρροφά νερό από αυτή την υφιστάμενη δίδυμη δεξαμενή και μέσω καταθλιπτικών αγωγών θα συνδεθεί με το υπόλοιπο εσωτερικό δίκτυο ώστε να επιτευχθεί η υδροδότηση του οικισμού.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δώδεκα μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΘ, προβλέπεται η εγκατάσταση του εργολάβου έως το τέλος του 2019, και η υδροδότηση του Ημεροβιγλίου θα γίνεται σταδιακά, μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως εντός του 2020.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε χθες (15/10) ενημερωτική συνάντηση με φορείς και κατοίκους του Ημεροβιγλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ κος Μανόλης Ορφανός, ο Αντιπρόεδρος κος Πέτρος Πρέκας και ο Γενικός Διευθυντής κος Νίκος Μάινας ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία που ανέλαβαν για την άμεση λύση του βασικού προβλήματος του οικισμού.

Στην ενημέρωση παρέστη και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για το Ημεροβίγλι κος Γρηγόρης Μαντούσης.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη