21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

AstraZeneca: Αίτηση στον ΕΜΑ για έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19

Share

Αίτηση για την έγκριση του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης υπέβαλε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) η AstraZeneca. Όπως έκανε γνωστό η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, θα εξετάσει την αίτηση με ταχείς ρυθμούς.

Γνωμοδότηση για την υπό όρους έγκριση κυκλοφορίας μπορεί να εκδοθεί μέχρι τις 29 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA, αναφέρεται στη ανακοίνωση του οργανισμού. Ο EMA διευκρινίζει επίσης ότι κατά την συνεχόμενη αξιολόγηση του εμβολίου, επεξεργάσθηκε δεδομένα από τις συνεχιζόμενες κλινικές δοκιμές στη Βρετανία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική. Επιπλέον ενημέρωση παρασχέθηκε από την AstraZeneca έπειτα από αίτημα της CHMP και τα συμπληρωματικά στοιχεία είναι υπό μελέτη.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για αυτή την εξέλιξη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι “η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους για το εμβόλιο #COVID19 από την AstraZeneca προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σήμερα είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε πιο ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Θα ακολουθήσει ταχεία αξιολόγηση της ποιότητας, της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας”.

Όπως ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, εφόσον το εμβόλιο της AstraZeneca εγκριθεί από τον ΕΜΑ μέσα στον Ιανουάριο, η χώρα μας θα έχει να λαμβάνει εντός του Φεβρουαρίου περισσότερες από 400.000 δόσεις του εμβολίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη